Привітання Голови Комітету із Днем Незалежності України

Опубліковано 25 серпня 2016, о 09:29

Привітання Голови Комітету із Днем Незалежності України

 

Шановні співвітчизники!

 

Вітаю Вас з Днем Незалежності України! Маємо 25 років становлення сучасної держави, 25 років новітньої історії та дуже непростого досвіду, з якого сьогодні варто зробити серйозні висновки на майбутнє.

 

Здобувши незалежність в 1991 році юридично, ми досі боремося за неї фактично. І, в тому числі, я би сказав, навіть особливо в економічній сфері.

 

Наша економіка на 95% (!) залежна від цін на сировину. Нам життєво потрібна контрциклічна економічна політика та власна економічна стратегія, які нарешті вирвуть Україну з сировинної прірви та піднімуть рівень життя українців до європейського. На жаль, кожен новий уряд продовжує «пливти за течією».

 

Нас запевняють, що головне сьогодні – стабілізація, кредити МВФ, приватизація... Але нині, після 25 років «навчання», ми вже бачимо, що потрібно не стабілізувати, а радикально змінювати соціально-економічну траєкторію країни. Час виходити зі сплячки та включати «форсаж», виводячи економіку з піке.

 

Інакше просто не вийде. Інакше – не те, що «жити по-новому», а навіть «зберегти країну» скоро видаватиметься нам занадто амбітною метою.

 

Контрциклічна політика та власна стратегія – це не приватизація залишків державної власності, підняття комунальних тарифів чи одержання нових кредитів МВФ. Це нова інфраструктура (державно-приватне партнерство), доступне й довге кредитування (державний банк розвитку), «магніти» для інвестицій та виробництва (індустріальні парки), прискорювач власного експорту (експортно-кредитне агентство), дієва підтримка малого підприємництва (агентство малого бізнесу) та інші системні ініціативи, які ми послідовно просуваємо як альтернативу інерційній політиці влади.

 

Тож наше Свято – це лише черговий етап боротьби за дійсно незалежну Україну! З Днем Незалежності, дорогі українці!

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку