О.Дубінін: Українські ліси не мають бути розмінною монетою для отримання чергового траншу кредиту від Євросоюзу

Опубліковано 14 грудня 2016, о 18:07

О.Дубінін: Українські ліси не мають бути розмінною монетою для отримання чергового траншу кредиту від Євросоюзу

 

 Бажання уряду перетворити українські ліси на розмінну монету для отримання чергового траншу кредиту від Європейського Союзу є антидержавницьким.  Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва  Олександр Дубінін, коментуючи ймовірне скасування мораторію на експорт лісу-кругляку. 

 «Політика уряду щодо скасування мораторію призведе до того, українські Карпати будуть лисими, Дніпро перетвориться на болото, а одна з найкрасивіших країн Європи стане голим степом», – заявив Олександр Дубінін. 

 За словами нардепа, чинна влада має дбати про зростання економіки та ВВП за рахунок збільшення кількості робочих місць і виробництва товарів з високою доданою вартістю. Саме після скасування мита на ввезення деревообробного обладнання та заборони на продаж круглого лісу Україна отримала шанс перетворитися на повноцінного торговельного партнера ЄС. Однак скасування мораторію остаточно закріпить за нашою державою статус сировинного придатка розвинених країн. 

 «На сьогодні бажання уряду скасувати мораторій на експорт лісу-кругляку в обмін на черговий транш кредиту від ЄС є антидержавницьким та антиукраїнським», – наголосив парламентар. 

За словами Олександра Дубініна, замість вимагати від України продавати за безцінь власні ліси як сировину для потреб європейських підприємств, наші закордонні партнери мали б говорити про інвестиції в налагодження в Україні деревообробного виробництва – це забезпечить інвесторів потрібними їм товарами, а українських громадян – робочими місцями. 

 Народні депутати з «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» не підтримуватимуть зняття мораторію на експорт лісу-кругляку та закликають колег у парламенті також дотриматися проукраїнської позиції та не голосувати за це питання, наголосив Олександр Дубінін.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку