ЗА НИНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ УРЯДУ НАКОПИЧИТИ 120-200 МЛРД ДОЛ. ІНВЕСТИЦІЙ ДО 2030 Р. НЕРЕАЛЬНО, - ГОЛОВА КОМІТЕТУ В.ГАЛАСЮК

Опубліковано 01 вересня 2016, о 09:33

ЗА НИНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ УРЯДУ НАКОПИЧИТИ 120-200 МЛРД. ДОЛ. ІНВЕСТИЦІЙ ДО 2030 Р. НЕРЕАЛЬНО, - ГОЛОВА КОМІТЕТУ В.ГАЛАСЮК

 

За нинішньої політики уряду накопичити 120-200 млрд дол. інвестицій до 2030 р. нереально. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив Голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

"Сьогодні іноземні інвестиції в Україну становлять близько 60 млрд. Коли ми говоримо про такі суми (120 – 200 млрд. дол.), - це вихід на європейські показники. Безумовно, це треба робити. Безумовно, в Україні божевільний інвестиційний кредитний голод. Тому що є криза недовіри до влади, тому що люди втратили свої вклади в банках, не інвестують, інвестори не йдуть. Це стратегічне завдання. 

Найбільша проблема, при тому, що проголошуються правильні цілі, орієнтири, але діяльність влади діаметрально протилежна тому, що треба робити, щоб залучити ці інвестиції, щоб дійсно перейти від ганебного 1% зростання ВВП, який сьогодні нам пророкує і Світовий банк, і МВФ хоча б до 7-8%", - заявив В.Галасюк.

На його думку, Україна на це здатна, але для цього потрібно, щоб розглядалася і вирішувалася проблема кожної галузі економіки.

"Я вважаю, якщо уряд сьогодні радикально змінить економічну політику, якщо перейде від набору кредитів МВФ до інвестиційної моделі розвитку економіки через створення експортно-кредитного агентства, індустріальних парків, Державного банку розвитку, то це абсолютно реалістична цифра, якої можна досягти. Але з тією політикою, яку проводить уряд сьогодні, ця цифра є фантастичною, бо не підкріплена реальними інструментами. Сьогодні потрібно створити план соціально-економічного розвитку країни на 5 років, який буде підтриманий конкретними галузевими ініціативами, буде підтриманий суспільством і промисловцями. Можна розвивати економіку лише через конкретні галузі і конкретні інструменти, а не через політичні декларації", - зазначив Голова парламентського Комітету.

Зазначимо, раніше призначений секретарем Національної інвестиційної ради Борис Ложкін заявив, що Україна потребує близько 120-200 млрд. доларів іноземних інвестицій в накопиченні до 2030 року.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку