Нові тарифи вб'ють бізнес. - Б.Розенблат

Опубліковано 20 лютого 2017, о 17:11

Нові тарифи вб'ють бізнес. - Б.Розенблат

 

Заступник голови Комітету Борислав Розенблат критично оцінив ініціативу про підвищення тарифів на вантажні перевезення залізницею.

За його словами, «Укрзалізниця» постійно порівнює свої тарифи з залізницями країн Заходу, забуваючи, що в Європі немає таких колосальних проблем з сервісом і корупцією, як в української держкомпанії:

«У наших сусідів прозорі тарифи, єдині умови для всіх бажаючих користуватися їх послугами, і в них немає тієї корупційної складової, яка в нас сьогодні на залізниці. Це, перш за все, те, що бізнес не може вільно замовляти вагони. Ви знаєте, яка складна була ситуація у зернотрейдерів, у яких взагалі перше питання було не у вартості зерна, а у наявності вагонів, щоб перевезти зерно? Сьогодні ведеться кримінальне провадження НАБУ щодо закупівлі пального для перевезень. Сьогодні ми розуміємо, що залізниця закуповує дороге паливо, і вона - багате підприємство, яке може витратити будь-яку суму грошей, даючи можливість корупціонерам заробити».

"Бізнес втомився - він помирає в нашій країні. А без нього не буде ні податків, ні робочих місць. Нові тарифи просто вб'ють його", - резюмував нардеп.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку