Здорожчання газу для промисловості на 22%, підвищення вартості нестандартного підключення до електромереж в кілька разів, очікуване збільшення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 25% - cпівпадіння чи цілеспрямована навала проти української промисловості, і які будуть наслідки?

Опубліковано 13 лютого 2017, о 17:47

Здорожчання газу для промисловості на 22%, підвищення вартості нестандартного підключення до електромереж в кілька разів, очікуване збільшення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 25% – cпівпадіння чи цілеспрямована навала проти української промисловості, і які будуть наслідки? З’ясувати це планується 14-го лютого об 11:00 в рамках парламентського круглого столу «Вплив тарифної політики на промисловість та економіку» (вул. Грушевського, 5, конференц-зала, вхід через 9-ий під’їзд), що проходитиме під егідою Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

 

Наскільки доцільна і обґрунтована така тарифна політика?

Чи зважили в Кабінеті Міністрів України та НКРЕКП її наслідки?

Які альтернативи пропонують парламентарі та промисловці?

 

Ці та інші питання обговорюватиме керівництво парламентських комітетів (Комітет з питань промислової політики та підприємництва; Комітет з питань економічної політики; Комітет з питань транспорту; Комітет з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки), урядовці, керівництво галузевих асоціацій та великих промислових підприємств, експерти і громадськість.

Як відомо, 31-го січня Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг затвердила постанову про встановлення питомої вартості нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-9,4 тисяч грн/кВт.

З 1-го лютого НАК «Нафтогаз України» встановив нові ціни на газ для промислових споживачів, піднявши вартість блакитного палива більш ніж на 1,6 тис. грн. Одночасно було підвищено і тарифи на електроенергію для промисловості.

На черзі  заплановане «Укрзалізницею» на 2017 рік зростання залізничних тарифів на вантажоперевезення на 25%.

За оцінками авторитетних парламентарів та експертів, підвищення тарифів для промисловості матиме руйнівні наслідки для всієї української економіки і добробуту громадян.

 

 

Про участь у засіданні просимо проінформувати секретаріат Комітету.

Контактні тел.: 255-31-88, 255-35-95. Факс: 255-24-94.

E-mail: stiopina@rada.gov.ua

 

Акредитація: 067 748 08 19 або halasiuk.press@gmail.com

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку