Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти за основу законопроект щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів

Опубліковано 07 грудня 2016, о 17:44

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняти за основу законопроект щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів

 

Проект Закону України  “Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів”  (реєстр.№ 5495), яким передбачається зберегти екологічну та економічну безпеку України та створити дієвий превентивний механізм утримання від вчинення злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою дерев та їх подальшим експортом поза митним кордоном, рекомендовано прийняти у першому читанні за основу. Таке рішення Комітет з питань промислової політики та підприємництва прийняв під час засідання 7-го грудня.

 “По-перше, законопроект запроваджує суттєве підвищення відповідальності за незаконні рубки лісу та покарання за незаконний експорт необробленої деревини на рівні контрабанди наркотиків та зброї. По-друге, він запроваджує законодавче обмеження внутрішнього споживання лісу-кругляка, чим забезпечує повну гарантію дотримання умов Угоди СОТ при збереженні мораторію на експорт лісу”, - пояснив голова Комітету Віктор Галасюк.

 За результатами обговорення, народні депутати – члени Комітету також  рекомендують Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з техніко-юридичним опрацюванням проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації” (реєстр. № 4549) та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями” (реєстр. № 4194).

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку