Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк провів перше засідання Антикризового економічного штабу у м. Львові

Опубліковано 14 вересня 2015, о 15:05

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк провів перше засідання Антикризового економічного штабу у м. Львові

 

12 серпня 2015 р. у м. Львові під керівництвом Голови Комітету Верховної Ради України з питань  промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка було проведене перше засідання  Антикризового економічного штабу з підприємствами машинобудівної та будівельної галузей, а також деревообробної, легкої та харчової промисловості Львівщини. В роботі виїзного штабу взяли участь перший заступник Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ю. Соловей, перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації Р. Замлинський, депутат Львівської обласної ради Ю. Візняк, керівники провідних підприємств Львівщини, а також експерти.

Керівники підприємств Львівщини підняли низку проблем в податковій, регуляторній та фінансово-кредитній сферах. Особливо гострими виявилися питання щодо руйнівного для промисловості монополізму енергопостачальних компаній, недосконалостей процедур державних закупівель, які штучно вимивають обігові кошти підприємств-постачальників,  питання непомірного податкового тиску на фонд оплати праці, який зумовлює її тінізацію, а також відсутність дієвих інвестиційних стимулів в порівнянні з іншими країнами.

 Голова Комітету В. Галасюк запропонував механізми вирішення піднятих підприємцями питань через законодавчу ініціативу та парламентський контроль. Перший заступник Голови ЛОДА Р. Замлинський запропонував всебічну підтримку діяльності Штабу на Львівщині. Учасники домовились про регулярну взаємодію.

 

                                                                                        ________________________

Довідка:

Створення Антикризового економічного штабу було ініційовано Головою Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, В. Галасюком у березні 2015 року.  Ця ініціатива була підтримана з боку усіх фракцій Коаліції “Європейська Україна”, а також провідними асоціаціями, які об’єднують понад 10 тисяч виробничих підприємств та підприємців України, що генерують більш ніж 70% ВВП. Серед них Торгово-промислова палата України (ТПП),  Європейська бізнес асоціація (EBA), Український союз промисловців та підприємців (УСПП), Американська ділова рада (USUBC), Федерація роботодавців України (ФРУ), Американська Торгівельна Палата в Україні (AmCham), Асоціація платників податків України (АППУ), Союз промисловців та підприємців Туреччини й України (TUSIB) та ін.

Мета Штабу – організувати ефективний регулярний діалог між бізнесом та владою, спрямований на вирішення гострих системних проблем інвесторів, виробників, підприємців, роботодавців, платників податків.

До складу Штабу, окрім ініціатора його створення В. Галасюка, увійшли також народні депутати України Ніна Южаніна – Голова Комітету Верховної Ради України з питань  податкової та митної політики, Леонід Козаченко – голова підкомітету з економічної і фінансової політики в АПК Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Юрій Соловей – перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань  економічної політики, Віктор Кривенко – заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань  бюджету, Олександр Дубінін – голова підкомітету з промислової та інвестиційної політики та Геннадій Кривошея - голова підкомітету з підприємництва та технічного регулювання Комітету Верховної Ради України з питань  промислової політики та підприємництва, а також провідні експерти.

 

Антикризовий економічний штаб на Facebookіfacebook.com/IndustryCommittee

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку