Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує Верховній Раді прийняти за основу ряд законопроектів

Опубліковано 10 вересня 2015, о 15:26

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує Верховній Раді прийняти за основу ряд законопроектів

 

Зокрема, під час чергового засідання Комітету 17 червня 2015 р. розглядався проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки вітчизняної металургійної галузі», яким передбачається, що експорт металобрухту здійснюватиметься з урахуванням балансу утворення та споживання металобрухту, та використанням біржових аукціонів як механізму розподілу, для чого пропонується застосувати механізм купівлі та продажу обсягів металобрухту на аукціоні.

Законопроект №2031а спрямований на забезпечення вітчизняної металургійної промисловості доступною сировиною, що, в свою чергу, сприятиме росту виробництва металопродукції з більшою доданою вартістю та, відповідно, збільшенню експортних надходжень від її реалізації за кордоном.

Комітет також опрацював проект Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» №2983, метою якого є реформування системи надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб, оптимізація витрат державних коштів, передача повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на місця. 

Як і два попередні законопроекти, позитивну оцінку членів Комітету отримав також проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов’язковості державної реєстрації іноземних інвестицій». Законопроект №2763 спрямований на утворення сучасних умов щодо залучення інвестицій шляхом максимального спрощення порядку залучення інвестицій через запровадження заявницького принципу їх державного обліку, унеможливлення прояву ознак корупції при їх державній реєстрації та введення окремих кодифікаційних змін до чинного законодавства.

За результатами засідання Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти зазначені законопроекти у першому читанні за основу.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку