Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва наполягає на створенні спеціальної інституції для підтримки вітчизняного експорту

Опубліковано 24 червня 2016, о 16:14

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва наполягає на створенні спеціальної інституції для підтримки вітчизняного експорту 

 

На цьому Віктор Галасюк наголосив під час ранкового брифінгу. 

Народний депутат України переконаний - сьогодні країна життєво потребує створення кредитно-експортного агентства для того, щоб просувати продукцію українських виробників, передусім, малого і середнього бізнесу, на закордонні ринки. 

 

"Щоб успішно розвивати свій експорт, вирівнювати торгівельний баланс і мати стабільну гривню - потрібно виробляти продукцію в Україні та продавати її закордон. Як раз кредитно-експортні агенції в усіх країнах світу виконують саме таку функцію - просувають високотехнологічний експорт, експорт продукції з доданою вартістю закордон. І саме така державна політика цілеспрямованої підтримки експорту дозволить країні з часом відмовитись від допомоги МВФ, бути фінансово незалежною, не мати колосальних стрибків з гривнею", - заявив Голова Комітету.

 

Віктор Галасюк запевнив, що і Фракція РПЛ, і Комітет з питань промислової політики та підприємництва будуть домагатися прийняття відповідного законопроекту, спрямованого на масштабне просування українських виробників на закордонні ринки шляхом створення кредитно-експортного агентства (проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо страхування експортних ризиків та кредитів експортерів)" - реєстр.№2142а).

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку