Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у заході в рамках проекту "Рада за Європу"

Опубліковано 14 вересня 2015, о 14:52

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у заході в рамках проекту «Рада за Європу»

 

Віктор Галасюк виступив з доповіддю в рамках інформаційного семінару - «круглого столу» на тему: «Регіональна політика в контексті Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС», організованого ГО «Лабораторія законодавчих ініціатив» спільно з Українською частиною Парламентського комітету асоціації та Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування в рамках проекту «Рада за Європу».

Як заступник Голови Української частини Парламентського комітету асоціації та Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва В.Галасюк дав фаховий коментар стосовно особливостей проведення децентралізації в Україні.

Зокрема, народний депутат України підкреслив важливість даного процесу, визначивши його як одну із ключових реформ, передбачених Коаліційною угодою та Планом законодавчого забезпечення реформ. «Це шлях до побудови спроможних, відповідальних та успішних громад», - запевнив В.Галасюк та наголосив на критичності коректного розуміння його суті. «Децентралізація - це не зняття відповідальності з центральної влади, це - надання місцевим громадам належних повноважень, ресурсів, відповідальності та стимулів для розвитку. А, отже, це ставка на економічний розвиток», - пояснив Голова Комітету.

В.Галасюк акцентував увагу на необхідності передачі на місцевий рівень разом з повноваженнями також і джерел наповнення державного бюджету. «Одна з вагомих ініціатив Радикальної партії за цим напрямом – зареєстрований цього тижня пакет законопроектів про децентралізацію реєстраційної служби, згідно з яким повноваження Міністерства юстиції України будуть передані на місця, що дозволить не тільки позбутися черг, а й отримати додаткове наповнення місцевих бюджетів», - зазначив парламентарій.

Народний депутат України також зауважив, що питання децентралізації має вирішуватись не тільки в межах регіональної, але і в контексті інвестиційної та промислової політик. «Для цього Радикальна партія буде займатися створенням спеціальних інституцій, що дозволять місцевим громадам оперувати ними для забезпечення економічного зростання», - розповів В.Галасюк.

«Сьогодні зареєстровані законопроекти про масштабне стимулювання експорту та про надання сприятливих умов при державних закупівлях для українських виробників та малого бізнесу. Далі плануємо подати законопроект про Державний банк розвитку та ін. Ці проекти законів разом із пакетом законопроектів про індустріальні парки дозволять місцевим громадам скористатися важелями економічного зростання та забезпечити гідний добробут для громадян України», - поінформував Голова Комітету.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку