Голова Комітету В.Галасюк закликає оприлюднити "металургійний закон"

Опубліковано 19 серпня 2016, о 15:12

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

Голова Комітету В.Галасюк закликає оприлюднити "металургійний закон"

 

Строки підписання Президентом України критично важливого для металургійної галузі закону про тимчасове трикратне підвищення експортного мита на металобрухт (№3868) вже давно минули - є усі правові підстави оприлюднювати закон. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив Голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

Як відомо, ініційованим Олегом Ляшком разом з В.Галасюком закон був повторно прийнятий Верховною Радою із пропозиціями Президента ще 12.07.2016 р., а вже 15.07.2016 р. - підписаний Головою Верховної Ради України і направлений на підпис Президенту. “Конституція відводить Голові держави на підписання закону 15 днів, які вже два тижні як минули. Наслідки цієї ситуації чітко визначені Статтею 94 Конституції України, яка, зокрема, вказує: "У разі, якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений", - зазначає Галасюк.

 “Я хочу звернути особливу увагу Голови Парламенту Андрія Парубія на цю ситуацію. Всі правові підстави для оприлюднення закону наявні. З цим питанням не можна зволікати”, - наголошує Голова Комітету.

Тим часом, поки закон не набрав чинності, дефіцит металобрухту продовжує загрожувати стабільній роботі українських металургів. У 2016 році внутрішній ринок, як і раніше, відчуває нестачу металобрухту. За оцінками експертів, в першому півріччі цей показник склав щонайменше 300 тис. тонн при експорті розміром у 233 тис. тонн. За підсумками ж 2015-го року, дефіцит становив понад 850 тис. тонн. При цьому, обсяги експорту критично важливої для металургійної галузі сировини перевищили 1,2 млн тонн. Тоді така ситуація призвела до безпрецедентної зупинки деяких металургійних підприємств.

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку