17 червня 2024 року у Комітеті з питань економічного розвитку відбулася презентація законопроектів:

Проекту Закону України про захист від демпінгового імпорту, метою якого є  вдосконалення механізму проведення антидемпінгових розслідувань та застосування антидемпінгових заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту  (реєстр.№11267)

Проекту Закону України про захист від субсидованого імпорту, метою якого є вдосконалення механізму проведення антисубсидиційних розслідувань та застосування компенсаційних заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту (реєстр.№11268).

Проекту Закону України про захисні заходи, метою якого є вдосконалення механізму проведення захисних розслідувань та застосування захисних заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту  (реєстр.№11269).

З метою напрацювання узгодженої позиції всіх стейкхолдерів  відбулося публічне експертне обговорення цих  законопроектів.

У ході обговорення учасники наголосили на необхідності забезпечення запропонованих законодавчих змін та була озвучена низка пропозицій до проектів. Усі надані за результатами обговорення пропозиції будуть опрацьовані у Комітеті.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку