Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук інформує про проведену роботу під час візиту до Конья, Туреччина.

«32 000 000 квадратних метрів. До речі, це більше, ніж площа Кам?янця-Подільського

110 фабрик та заводів, не враховуючи логістичні компанії, банки, мечеті, підприємства, що обслуговують інженерно-транспортні мережі тощо;

40 видів промисловості;

55 000 працівників;

70% робочої сили провінції;

150 мегаватів електроенергії локальної генерації;

5 найбільших компаній Туреччини;

3,2 мільярда доларів експорту на рік - це все промислова зона (індустріальні парки) Коньї.

За час перебування у відряджені провів низку надзвичайно продуктивних зустрічей з діловими колами міста та провінції Конья, а саме Президентом промислової палати Konya Ticaret Odas? Мустафою Бююкегеном, Президентом торговельної палати Konya Ticaret Odas? паном Fahrettin Dogru, керуючим Промисловою зоною Konya Organize Sanayi Bolgesi паном Necip Cimen, власниками та топ-менеджерами понад 40 компаній регіону.

На зображенні може бути: 11 людей, комод та офіс

Презентував партнерам з Туреччини інвестиційні можливості нашої Країни, систему державних стимулів, переваги локалізації виробництва в Україні, доцільність здійснення значних інвестицій та застосування інструментів державно-приватного партнерства. Також поінформував присутніх на зустрічах представників турецького бізнесу про перспективи страхування воєнних ризиків та можливостей ЕКА.

Голова Кам’янець-Подільська міська рада Михайло Посітко розповів про переваги інвестування в проєкти на території Громади та наявність необхідних ресурсів для реалізації промислових проєктів.

Спільні зустрічі проходили у відкритій та відвертій атмосфері. Турецькі колеги надали кілька слушних порад й пропозицій щодо ефективного розвитку індустріальних парків, а також висловили деякі застереження. Ключовими з них були слабкість правових інститутів в Україні, гіпертрофована бюрократія, корупція, проблеми на митниці та ризики пов’язані з війною.

Разом з тим, вдалось донести до потенційних інвесторів доцільність здійснення інвестицій в економіку України навіть під час воєнного стану. Проводити попередній аналіз та оцінку інвестиційних проєктів за участі Ukraine Invest, щоб не втрачати час після нашої Перемоги на підготовчі процедури.

І головне - домовились з трьома потужними компаніями у сфері виробництва сільськогосподарського, побутового та медичного обладнання й виробництва міндобрив про інвестиційні проєкти в Україні, один з них плануємо реалізувати в нашій громаді!

Окремо хочу відзначити невимовну щирість, тепло, гостинність, які ми з мером постійно відчували та слова підтримки, які чули звідусіль під час перебування в Туреччині.

Успішність нашого візиту була б не можлива без безмежної енергії та організаційним здібностям Амбасадора нашого міста Olena Piyanci та сердечної турботи Родині Ozturkmen Ozbasak-Milling Machinery, без участі Ukrayna Ankara Buyukelciligi/ Посольство України в Турецькій Республіці та безпосередньо Посла України Василь Боднар й аташе з питань економіки Борис Уваров.

Наше спільне завдання з МЗС України покращувати якість взаємодії та консолідувати зусилля разом з Комітет з питань економічного розвитку, Міністерство економіки України задля просування економічних інтересів нашої Країни!

Зустрічі та події які відбулися надихають та зміцнюють впевненість нашого спільного успіху в майбутньому!

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

16 травня 2024 12:03
16 травня 2024 11:34
15 травня 2024 11:17
14 травня 2024 12:25
13 травня 2024 11:21
10 травня 2024 10:14
10 травня 2024 09:58
09 травня 2024 10:43
08 травня 2024 09:03
07 травня 2024 17:19