Про ці та інші питання говорили під час спільного Круглого столу «ВИКЛИКИ ДЛЯ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ ТА ЛИТВИ В УМОВАХ ВІЙНИ ? ШУКАЙМО КРАЩІ ЕКОНОМІЧНІ РІШЕННЯ РАЗОМ», який Комітет з питань економічного розвитку та Комітет з економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольство Литовської Республіки в Україні, провели у Львові.

Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвиту Ігор Марчук розповідає: «Панель, під час якої обговорювався стан, виклики та можливості мисливської галузі України, пройшла за участі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, представника Литовського товариства мисливців і рибалок пана Feliksas Miliutis, виконавчого директора об'єднання мисливських господарств Feniks Hunter Roman Stuphuk та власника оленячої ферми Дмитра Русанова. Також на зустрічі був присутнім Голова Комітету екології Верховної Ради України Олег Бондаренко.

Розмова вийшла відверта і конструктивна. Обговорили проблеми з якими стикається український бізнес у сфері мисливського господарства, а їх чимало, запропонували шляхи вирішення цих проблем та можливості розвитку ефективної співпраці між литовськими та українськими мисливськими господарствами в сфері мисливського туризму та дичерозведення. Тим більше що така співпраця вже має певну історію.

 Так, Литва є основним ринком постачання оленів для України й має надзвичайно ефективний досвід їх розведення в напіввільних умовах. Цей досвід ми могли б використати для збільшення поголів’я мисливської фауни в нашій країні.

Важливо було відчувати всебічну підтримку від наших литовських партнерів та їх розуміння, що Україна володіє надзвичайно великим потенціалом в сфері мисливського господарства й полювання. Вони виразили готовність допомогти нам з необхідною реформою та сприяти максимальній інтеграції в такі поважні міжнародні мисливські структури як FACE й СІС. Отже, можемо констатувати, що ми розпочали наш шлях в європейське мисливське товариство.

Мисливське господарство в Україні може й має стати потужною галуззю економіки. Важливість цієї сфери господарства важко переоцінити для малої місцевої економіки особливо в непромислових зонах і територіях. Значний мультиплікативний ефект пов’язаний з розвитком суміжних галузей, таких як, транспорт, ресторанно-готельний бізнес, ремісництво, таксидермічні послуги, виробництво харчових продуктів, стрілецький спорт тощо забезпечують робочими місцями українців та спонукають їх повертатись додому й інвестувати кошти й працю в свої громади, створювати продукти та послуги з високою доданою вартістю!

Ми не маємо більше права зволікати з реформою та розбудовою мисливської галузі, 38 мільйонів гектарів мисливських угідь мають працювати на благо Українського Народу та Українську Державу!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18
17 квітня 2024 12:59
16 квітня 2024 14:13
16 квітня 2024 10:01
15 квітня 2024 12:33
12 квітня 2024 11:04
12 квітня 2024 10:30
11 квітня 2024 15:59