Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук зустрівся з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

«Зустріч стосувалась трьох важливих питань: українські інвестиції в непромислові регіони, реформа мисливської галузі та історико-культурна спадщина, -  повідомляє Ігор Марчук.

1. Усунення наявних перепон та обмежень для мікро, малих та середніх інвестицій, зокрема порядку та процедури зміни цільового призначення земельних ділянок лісогосподарської категорії земель, яка сьогодні досить складна та гальмує розвиток альтернативних видів малої місцевої економіки, як приклад спортивно-рекреаційної та туристичної сфери. Так, в Державній стратегії управління лісами України до 2035 року, яка була схвалена розпорядженням КМУ від 29.12.2021, акцент робиться на розвиток рекреаційної діяльності, екологічного туризму в межах лісового господарства. Тому програма збереження лісів та їх відновлення має доповнювати й ефективно використовувати всі можливі мультиплікатори в суміжних галузях, які забезпечать найбільшу ефективність використання цього ресурсу загальнодержавного значення.

2) Реформи мисливського господарства. Приємно, що Денис Анатолійович підтримує саме глибинну (не косметичну) реформу орієнтовану на кращі європейські та світові практики, й максимальну інтеграцію із законодавством ЄС. Під час напрацювання законодавчих засад реформи та роботи над нею необхідно враховувати галузевий підхід, як до майбутньої галузі української економіки, що потребує сучасної політики, відповідної інституціональної структури та державної підтримки.

3) Збереження, відновлення та ревіталізації історико-культурної спадщини, пам'яток архітектури в регіонах України, які не постраждали в наслідок збройної агресії рф. Можливості застосування механізмів державно-приватного партнерства у сфері управління пам'ятками архітектури та культурної спадщини, залучення місцевих приватних та муніципальних інвестицій, міжнародного фінансування. Як приклад об'єкти Кам'янець-Подільського історико-культурного комплексу, Хотин і території сучасного Пониззя.

Я переконаний, що державна підтримка має надаватися не тільки постраждалим регіонам, які потребують відновлення, але й тим, в яких сьогодні можливо й необхідно розвивати місцеву економічну активність, залучати місцеві, державні й міжнародні інвестиції й створювати умови для повернення українців із-за кордону.

Міжнародні партнери теж мають бути зацікавленні в тому, щоб економіка нашої країни без прив'язки до конкретних регіонів змогла відновитися й запрацювати на повну потужність якомога швидше. Все це зменшить необхідність зовнішнього фінансування.»

Загалом Ігор Марчук зазначив, що спілкування пройшло в атмосфері відвертого та конструктивного діалогу, в процесі якого був напрацюваний перелік подальших дій та кроків щодо розв'язання питань, які були обговорені під час зустрічі.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18
17 квітня 2024 12:59