«Протягом минулого року я відвідав чимало промислових об’єктів: індустріальних парків, заводів, релокованих підприємств. У кожного з їх працівників є свій фронт - виробничий. І вони його тримають. Ці підприємства викликають щирий подив і захоплення тим, як не тільки продовжують працювати й розвиватися в умовах війни, а й сміливо штурмують нові ринки, зберігаючи робочі місця для українців і наповнюючи податками бюджет. Вони справді надихають на роботу, яку я обрав собі після обрання народним депутатом України від Дніпра: розвиток української промисловості» - розповідає Дмитро Кисилевський.

«Вибрав 5 найцікавіших, про які ви могли і не знати.

"Спароу парк Львів” - індустріальний парк нової генерації. Ще минулого року на його території була трава по пояс, а тепер готові приміщення з підведеними мережами, професійною командою в керуючій компанії і сприянням місцевої влади. Мерія Львова знайшла землю, провела інфраструктуру, інвестори купили частину земельної ділянки під індустріальний парк. Муніципалітет повернув всі вкладені в мережі і дороги кошти і навіть залишився “у плюсі”, а інвестор позбавився головного болю з підводом мереж. Зараз перша черга будівництва вже введена в експлуатацію та використовується учасником індустріального парку.

The Good Plastic Company - український виробник декоративних пластикових панелей з вторсировини для предметів інтер’єру та меблів. Серед клієнтів - McDonalds, IKEA, Nike, Adidas. Практично вся сировина закуповується в Євросоюзі, але й вся готова продукція йде на експорт до ЄС і інших країн. В Україні залишаються прибуток, податки і робочі місця. Коли в Україні буде впроваджено роздільне збирання відходів та їх якісна переробка - це підприємство стане справжнім діамантом нашої промисловості. Це підприємство релокувалось на захід України, запустилось після переїзду і продовжує працювати.

«Neverdark» - українські виробники біокамінів за запатентованою технологією. Вони працюють на екологічному рідкому паливі, не потребують димаря, управляються через мобільний телефон. Майже всі каміни продають в Євросоюз. На замовлення виготовили десятиметровий камін для французького будинку актора Бреда Пітта. Прекрасний приклад стартапа “в залізі” - виробництва нішевих побутових приладів. Більше таких товарів - більше частка переробної промисловості у ВВП і в експорті.

«Артон» - український виробник пожежних сповіщувачів, займає левову частку ринку ЄС. Власник підприємства, Ігор Мисевич, починав з невеликого гаража у Чернівцях. Практично з нуля створив потужну наукомістку компанію з власним конструкторським бюро і SMT-лінією для друку електронних плат. Продукція компанії експортується у 35 країн світу.

«Біосфера» - український виробник дитячих підгузків Бамбік, сміттєвих пакетів Фрекен Бок, серветок Smile, вушних паличок, кухонних губок, плівки для пакування продуктів харчування та ще десятків видів продукції. Вона продається у всьому світі, і вдало конкурує з такими міжнародними гігантами як Kimberly-Clark та Procter & Gamble. Коли у власника підприємства Андрія Здесенка я запитав, як війна впливає на його виробничі плани, він почав розповідати, як готує до запуску новий цех з виробництва нетканного полотна в Дніпрі.

Згадуючи про відвідування цих підприємств, наповнюєшся невгамовною енергією їхніх керівників. З такими людьми нас ніколи не здолати.

Разом переможемо!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18
17 квітня 2024 12:59
16 квітня 2024 14:13
16 квітня 2024 10:01
15 квітня 2024 12:33
12 квітня 2024 11:04
12 квітня 2024 10:30
11 квітня 2024 15:59