19 квітня 2024 року в місті Кам'янець-Подільський відбулася презентація політики “Зроблено в Україні”

Опубліковано 19 квітня 2024, о 18:34

 Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку 

   У Кам'янці-Подільському відкрили Офіс «Зроблено в Україні» - повідомляє  голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук. «Значущість цієї події важко переоцінити з огляду на два важливих моменти: перший — це єдиний з пʼяти офісів в Україні, який відкрився в районному, а не, як зазвичай, обласному центрі. Друге — це те, що така честь випала саме Кам'янцю-Подільському! – зазначає Ігор Марчук. Також, вперше в Україні на районному рівні спільно з колегами по Комітету, представниками Міністерства економіки України, Ukraine Invest, Ради бізнес-омбудсмена, ПрАТ Експортно-кредитне агентство провели презентацію платформи та програми Президента  України "Зроблено в Україні!"

 Презентація Програми відбулась в приміщенні костелу святого Архангела Михайла, якому чотири роки тому виповнилось 300 років!

 Неймовірна атмосфера заходу, яка обʼєднала представників Кам'янець-Подільської громади, сільрад, бізнесу, підприємців, ремісників, крафтових виробників та громадських організацій була насичена не тільки презентацією унікальних інструментів державної підтримки, грантових програм та програм пільгового кредитування українських виробників, а також надихаючою культурно просвітницькою програмою. Адже культура — це зброя, важливість якої ще в 19 сторіччі усвідомило керівництво УНР, відправивши із залізничного вокзалу Камʼянця у світове турне Українську республіканську капелу на чолі з Олександром Кошицем нести у світ творіння генія українського фольклору Миколи Леонтовича — його безсмертний Щедрик.

 Унікальна мелодія Щедрика звучала зі 105 річної платівки, яку любʼязно представив власник та керівник музею «Щедрика», а її сучасна версія у прекрасному виконані юнацького хору Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв ім. І.Карабиця, який який громада Кам'янця прихистила у своїм великім серці!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку