Метою влади має бути не поглиблення співпраці з МВФ, а її припинення - повернення боргів України та відновлення суверенної демократії.

Опубліковано 17 березня 2017, о 16:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Метою влади має бути не поглиблення співпраці з МВФ, а її припинення - повернення боргів України та відновлення суверенної демократії. 

 

Про це сьогодні заявив Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

 

Як пояснив парламентар, наразі надзвичайно важливо прискорити економічне зростання з 1-2%, яке маємо сьогодні, до хоча б 7-8% - це дозволить суттєво підвищити соціальні стандарти в Україні.

 

Натомість, влада позаочі встановлює смертельні для нашої країни домовленості. "Меморандум з МВФ не може бути секретним. Він секретний, тому що у ньому те, що не вигідно Україні", - зазначив Галасюк, наголосивши, що український план має бути прозорий - обговорений суспільством і підтриманий парламентом. Саме такий план розвитку України пропонується нижче.

 

Серед його основних положень:

 

1. Інституційні радикальні реформи - повне перезавантаження суддівського корпусу і прокуратури: "З цього почнеться відродження законності в Україні".

 

2. Скорочення чисельності, підвищення відповідальності та заробітної платні державних службовців: "Щоб вони працювали в інтересах України, не мали подвійного громадянства і дбали про свою рідну країну".

 

3. Фінансова стабілізація:  "Нам конче потрібно провести часткове списання боргів перед іншими країнами - як це робили для Польщі, Греції тощо, та забезпечити внутрішню реструктуризацію внутрішнього державного боргу України. Це дасть можливість вивільнити десятки мільярдів гривень в державному бюджеті, які можуть піти на підвищення соціальних стандартів, зарплат, пенсії, розвиток української промисловості. Для фінансової стабілізації потрібні не кредити МВФ чи кредити ЄС, а взяття під контроль

українського кордону, подолання контрабанди на митниці та жорстке трансфертне ціноутворення - все те, що влада не робить, консервуючи корупційні схеми".

 

4. Новий економічний курс, який передбачає створення умов передусім для українського виробника, стимулювання експорту, забезпечення привабливих податкових стимулів для того, щоб залучити інвестиції: "Щоб жити не за рахунок закордонних кредитів, а за рахунок капіталу, який приходить в Україну, щоб будувати тут виробництво і створювати нові робочі місця".

 

"Масштабна енергомодернізація замість корупційних субсидій, збільшення власного видобутку газу і перетворення України на енергонезалежну країну - все це, в т.ч., дозволить в кінці цього року підвищити мінімальну зарплатню  до 5 тис грн. Це треба робити невідкладно!" - резюмував нардеп.

 

ВІДЕО
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку