Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у міжнародному промисловому форумі

Опубліковано 12 грудня 2016, о 11:25

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у міжнародному промисловому форумі

 

8-10 грудня 2016 року у польському містечку Карпаче проходив II Промисловий форум, що став майданчиком для обговорення ключових аспектів європейської промисловості. Трьохденна конференція проходила у низці форматів, серед яких - дискусії, пленарні засідання, презентації, доповіді і тематичні блоки. Загалом захід відвідало понад 700 учасників – представники великих промислових конгломератів, парламентарі, експерти та економісти з країн Центральної та Східної Європи.

Україну на форумі представляв Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, який виступив із доповідями в рамках панельних дискусій "Сильна держава – сильна промисловість" та "Стимулювання інвестицій через попит".

"Економічний патріотизм, реіндустріалізація, суспільна солідарність, інноваційний розвиток, пріоритет національного власника, капітала, підприємництва, національне щастя – все це у фокусі державної політики у Польщі. Промисловість тут справжній культ, про який говорять - який практикують", - поділився враженнями Віктор Галасюк.

За його словами, учасники заходу наголошували, що підвищення конкурентоспроможності європейської промисловості, аби вона залишалася рушійною силою сталого зростання і зайнятості в Європі – мета промислової політики в ЄС. Для цього використовується активна політика стимулювання інноваційного зростання і підвищення ефективності та міжнародної конкурентоспроможності компаній.

Крім того, все більше і більше країн впроваджують нову модель на основі попиту інноваційної політики, яка передбачає активну участь держави в створенні попиту на інновації. Ключовими елементами цієї стратегії є: реформування інфраструктури, підвищення рівня інноваційної діяльності підприємств, прогнозування нових тенденцій на ринку і використання фінансових інструментів для стимулювання інновацій.

Такий досвід, на переконання Голови Комітету, доцільно застосовувати і в Україні. Для цього необхідно використовувати такі інструменти економічного зростання як експортно-кредитне агентство, індустріальні парки, а також Банк відбудови і розвитку та Агенцію малого бізнесу.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку