Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у відкритті фабрики

Опубліковано 08 липня 2016, о 14:06

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у відкритті фабрики

 

На Київщині у селищі Гостомель відбулася урочиста церемонія відкриття власної фабрики англо-голландського концерну Unilever, що випускатиме чай всесвітньо відомих марок Lipton, Brooke Bond та «Бесіда».

 

Вітаючи нові інвестиції у вітчизняне виробництво, голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва В.Галасюк відзначив, наскільки важливими є такі позитивні зрушення для України. “Це майже 200 млн гривень приватних інвестицій та 100 робочих місць. Це позитивний знак для інвесторів, але одночасно і величезна відповідальність для парламенту та уряду!” - прокоментував В.Галасюк.

 

“Відкриття нових заводів в Україні має стати традицією, а не винятком, та відбуватися завдяки, а не всупереч державній економічній політиці”, - зазначив народний депутат, запевнивши, що продовжуватиме боротися за створення кращих інвестиційних умов та перехід України від сировинної економіки до виробництва готової продукції з високою доданою вартістю. 

 

Так у розмові з Головною посадовою особою групи компаній Unilever Полом Полманом голова Комітету представив низку пріоритетів, які Комітет може запропонувати виробникам. Серед них - пакет валютної лібералізації та дерегуляції, встановлення потужних інвестиційний стимулів для нових виробництв, демонополізація ринку постачання енергоресурсів тощо.



Довідково:

 

Робота над наймасштабнішим інвестиційним проектом компанії в Україні почалася в середині минулого року. Чайне виробництво в селищі Гостомель Київської області відкрили в рекордний термін - 9 місяців з моменту вибору відповідного майданчика до офіційного запуску. Загальний обсяг інвестицій у фабрику і склад логістичного провайдера Logistic Plus загальною площею у 9 000 м2 вже склав 8.3 мільйона євро, саме ж підприємство допомогло створити 100 нових робочих місць, в тому числі 20 високотехнологічних.

 

Виробництво, побудоване за міжнародними стандартами Unilever, що враховують і екологічні вимоги до ведення бізнесу, працює за принципом "Нуль відходів на захоронення" (Zero Waste to Landfill), відправляючи 100% безпечних відходів на переробку або повторне використання в інших індустріях. Чайна сировина на українську фабрику Unilever буде надходити з плантацій Кенії, Шрі Ланки, Індії, Аргентини, Індонезії і В'єтнаму, сертифікованих на відповідність екологічним і соціальним вимогам Rainforest Alliance.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку