Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у щорічній конференції Римського клубу

Опубліковано 24 листопада 2016, о 12:51

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у щорічній конференції Римського клубу

Цього року захід проходив у Берліні, де українську сторону разом з головою Комітету з питань промислової політики, президентом Української асоціації Римського клубу Віктором Галасюком представляв заступник голови Комітету у закордонних справах, асоційований член Римського клубу Віктор Вовк.

Серед учасників щорічного зібрання були присутні німецький федеральний міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Герд Мюллер, лауреат Нобелівської премії миру Мухаммад Юнус, професор Денніс Медоуз - провідний автор історичної доповіді “Limits to Growth”, що започаткувала глобальну концепцію “сталого розвитку”, співпрезиденти Римського клубу Андерс Війкман та Ернст Ульріх фон Вайцзеккер та ще десятки провідних інтелектуалів, державних діячих та промисловців – членів Римського клубу.

В.Галасюк разом з В.Вовком представили керівництву та членам Римського Клубу стратегічний документ стосовно сталого та збалансованого розвитку української економіки в інтересах усього суспільства. В Українській асоціації Римського клубу переконані - адаптація європейської моделі еко-соціальної ринкової економіки для задоволення нагальних потреб України в рамках процесу європейської інтеграції матиме вирішальний вплив на конкурентоспроможність країни у сучасному світі, а, отже, повинна бути наріжним каменем стратегії розвитку України 21-го століття.

Як пояснили народні депутати України, величезний розрив між поточним становищем нашої країни та її реальним потенціалом пояснюється відсутністю власної соціально-економічної стратегії та політики, спрямованої на її реалізацію.

Виходячи з людського, природнього, інфраструктурного та іншого ресурсного потенціалу, Україна може успішно подолати прірву з рівнем життя в успішних країнах шляхом застосування цілеспрямованого, цілісного і довгострокового підходу, спрямованого на стійке, збалансоване і якісне економічне зростання, та його соціально справедлий розподіл і використання.

"Ми покликані бути архітекторами майбутнього, а не його жертвами", - процитував Бакмінстера Фуллера В.Галасюк. Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва також підкреслив - шлях економічного зростання, який він разом з колегами-однодумцями відстоює, повністю відповідає поглядам великого українця Богдана Гаврилишина, який пройшов шлях від лісоруба до всесвітньо відомого члена Римського Клубу та співзасновника економічного форуму в Давосі. “У своїй книзі “Towards more effective societies” він, зокрема, дав конкретні рецепти як зробити Україну “нормальною країною”: "Найважливіша мета - пришвидшити зростання ВВП до 8-10% на рік на фоні зменшення інфляції. З 10%-м зростанням наш ВВП буде подвоюватись кожні 7 років, і за 21 рік економіка збільшиться у 8 разів, що дозволить нам наздогнати середній рівень по країнах ЄС, де економіка зростає лише на 2-3% на рік", - поінформував парламентарій, наголосивши, що саме така політика потрібна Україні.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку