Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв у часть у третьому Київському міжнародному економічному форумі

Опубліковано 12 жовтня 2016, о 15:27

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у третьому Київському міжнародному економічному форумі

 

Цьогорічна тематика заходу "Україна: Напередодні Четвертої промислової революції – була обрана невипадково, адже організатори керувались метою максимально наблизити її до практики залучення в країну інвестицій задля участі України в глобальних процесах розвитку четвертої промислової революції. Остання, до речі, стала лейтмотивом цьогорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі. До слова, її основною характеристикою є поєднання комп’ютерних технологій із досягненнями в біології, а також поява принципово нових комерційно вигідних джерел енергії. Базою для старту нового етапу світового розвитку стали економічно і технологічно розвинені країни G20.

 

Відкриття Форуму розпочалося з пленарного засідання “Виклики та можливості економіки XXI сторіччя”, в якому Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь разом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, генеральним директором з питань розширення ЄС в Європейській комісії в Брюсселі Крістіаном Даніельсоном, Першим Віце-прем’єр-міністром України — міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим та консультантом з питань стратегічного розвитку та управління Deloitte Canada Полом Макмілланом. Крім того, В.Галасюк модерував дискусійну панель “Індустрія 4.0 та промислова політика України”, учасниками якої були відомі світові економісти.

 

“Чому ми бідні? Тому що наша економіка залежить від цін на сировину у світі, а не від дій уряду або ще чогось. Очевидно, що наша економіка потребує кардинальних змін. Є три способи змін: реформація – певні поліпшення, щоб утриматися на плаву. Трансформація – створення нових індустрій, істотні зміни суспільного й економічного укладу, щоб наздоганяти країн-лідерів. Але Україні, на моє переконання, потрібен третій спосіб – інноваційний: ставати в певних нішах світовим лідером”, - заявив Голова Комітету під час одного зі своїх виступів. Парламентар пояснив – слід з рівня реформ стрибнути на рівень інновацій – розвивати ті галузі, які Україна може масштабувати в кілька разів, а також створювати нові галузі, які в перспективі будуть приносити мільярди.

 

По завершенню другого дня Форуму за участі Голови Комітету відбулося підсумкове ток-шоу із журналістами: “Виклики економіки для українського бізнесу в найближчі 5 років”.

 

Країна - це як дуже велика компанія: ми щось пропонуємо світу, світ щось пропонує нам. Ми не можемо уникнути глобалізації – цей об’єктивний процес ми маємо або враховувати й адаптуватися до нього та мати щодо нього стратегію та тактику, або ж він нас розчавить та викине на узбіччя історії як сировинний додаток. Тому тут потрібен дійсно проактивний підхід. Нам слід зазирнути на років 10-15 вперед і побачити, з урахуванням технологічних, економічних, демографічних трендів, які відбуваються, яке можливе наше місце у цьому майбутньому світі. Безумовно, це мова не йде про один єдиний сценарій – ми маємо варіанти і повинні обрати той з них, який буде найбільш вигідним нашій країні та дозволить максимально капіталізувати наші ресурси. Враховуючи ці цільові орієнтири, через створення умов державою, щоб приватному інвестору було цікаво рухатися в цьому напрямі, ми можемо прокласти собі шлях до якісного нового добробуту, якісно іншої поваги до нас у світі. Це завдання дуже комплексне – стати дієвим і впливовим гравцем на світовій арені”, - резюмував народний депутат України.

 

Відео за лінком: https://www.youtube.com/watch?v=0GTtnMVz18Q

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку