Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття двох законопроектів

Опубліковано 06 жовтня 2016, о 11:18

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує прийняття двох законопроектів

 

На засіданні 05 жовтня народні депутати України - члени Комітету одноголосно підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні в цілому як Закон з техніко-юридичними правками проект Закону України “Про Установу бізнес-омбудсмена”.

Законопроектом (р. 4591) передбачається запровадження на законодавчому рівні в Україні інституту бізнес-омбудсмена в якості посередника, незалежної, третьої особи, що сприяє суб’єктам підприємництва у захисті їх права на підприємницьку діяльність.

Проектом акта визначаються правові засади створення та організації діяльності Установи бізнес-омбудсмена, напрями її діяльності, а також принципи її взаємовідносин з державою, державними органами, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання, що перебувають у сфері їх управління, а також суб’єктами підприємництва.

Очікується, що із прийняттям законопроекту  підвищиться ефективність боротьби з корупцією, створяться поліпшені умови для здійснення в Україні підприємницької діяльності шляхом медіації та моніторингу Установою бізнес-омбудсмена виконання органами виконавчої влади заходів щодо протидії порушенням законних прав суб’єктів підприємців.

Крім того, Комітет також опрацював проект Закону України “Про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду” (реєстр. 2418а), метою якого є вдосконалення та модернізація державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, підвищення рівня взаємної довіри між суб’єктами господарювання та органами державного нагляду (контролю), сприяння утвердженню партнерських відносин між державою та підприємцями. За результатами голосування, було прийнято рішення рекомендувати парламенту прийняти закон у повтороному другому читанні в цілому як Закон з техніко-юридичними правками.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку