Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк узяв участь у відкритих дебатах на тему: "Чи є висока частка сільського господарства запорукою бідності?"

Опубліковано 10 вересня 2015, о 14:40

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк узяв участь у відкритих дебатах на тему: «Чи є висока частка сільського господарства запорукою бідності?»

 

Який шлях має обрати Україна, щоб стати заможною та успішною: промисловий чи сільськогосподарський?

Про це представники українського бізнесу, політикуму та громадськості поспілкувалися в рамках організованих Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ) дебатів на тему: «Чи є висока частка сільського господарства запорукою бідності?».

Верховну Раду на заході представляв голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва В.Галасюк.

Позиція народного депутата полягала в тому, що стимулювання підйому вітчизняної промисловості та збільшення частки саме цієї галузі економіки в структурі національного ВВП є життєво необхідними. «Коли в економіці превалює сільське господарство – це шлях до бідності. Економіка України сьогодні, на жаль, переважно сировинна. Це сталося тому, що ми пройшли ганебний шлях деіндустріалізації. Нас навіть Білорусь випередила за ВВП на душу населення, бо там більша частка переробної промисловості», - пояснив голова Комітету. Разом з тим, В.Галасюк наголосив на суттєвому моменті, що стосується перспектив розвитку сільського господарства. «Не варто відмовлятися від ресурсів, що дісталися Україні від природи. На фоні сильного індустріального сектору мають міцніти і аграрії», - зазначив голова Комітету.

В продовження теми, обговорюючи дослідження, проведене проектом «Успішна країна» в рамках КМЕФ, В.Галасюк відзначив чітко окреслену негативну кореляцію між ВВП на душу населення і часткою сільськогосподарського сектору в економіці. «Країна, в якій слабка переробна промисловість, приречена на скніння та пробуксовування. Як ми вже добре знаємо це на прикладі України, Грузії, Молдови.... Але прагнемо ми інших прикладів: Польщі, Туреччини, Малайзії, Китаю, Казахстану, Білорусі», - заявив народний депутат.

«Ми маємо та будемо змінювати цю ситуацію. Є коло однодумців, які гуртуються навколо ідеї нової індустріалізації та технологічної модернізації України. Для досягнення цієї мети ми маємо одночасно рятувати залишки високотехнологічного виробництва, вбудовуватися в міжнародні виробничі ланцюги та робити селективне імпортозаміщення», - закликав В.Галасюк, поінформувавши при цьому, що разом з однодумцями послідовно втілює в життя модель промислової політики.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку