У Комітеті відбувся "круглий стіл" на тему: "Проект нової редакції Закону України "Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні": нові підходи, виклики та можливості"

Опубліковано 18 листопада 2015, о 13:03

У Комітеті відбувся "круглий стіл" на тему: “Проект нової редакції Закону України "Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні": нові підходи, виклики та можливості"

 

У рамках заходу представники бізнес-спільноти, органів виконавчої та законодавчої гілок влади й експерти обговорили основні підходи до стимулювання розвитку, а також інструменти державної підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва в межах підготовки до розгляду Верховною Радою України проекту нової редакції Закону України "Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні".

 

"Ми не поспішаємо зараз з прийняттям закону, тому що хочемо підготувати дійсно зважений, не декларативний документ, і робимо ставку на якість. Сьогодні ми хочемо почути всі ваші зауваження, пропозиції, обговорити їх", - звернувся до учасників Голова Комітету Віктор Галасюк.

 

У свою чергу, заступник Голови Комітету Сергій Кіраль подякував команді Проекту USAID за активну участь у розробці даного документа. За його словами, у другій редакції, автори спиралися на реальні проблеми підприємців України, зокрема, доступу до фінансування. "Ми також будемо звертатися до донорів, щоб залучити додаткові кошти, які б дозволили нам надалі не стільки удосконалити самі норми, скільки переконатися в тому, що вже закладені норми будуть працювати", - поінформував народний депутат України.

 

Як зазначалося у ході обговорення, у новій редакції документу розробники, виходили з того, щоб зробити документ максимально лаконічним, не втручатися в інші галузі правового регулювання та сконцентруватися на визначенні норм, які реально регулюють дану сферу, а не на ідеологічних нормах.

 

Коментуючи попередню редакцію документу, технічний радник проекту USAID Любомир Чорній заявив: "У переговорах після Національної конференції МСБ лідери асоціацій акцентували два моменти, чому стара версія не буде ефективною. По-перше, документ такого обсягу не може працювати. По-друге, він досить сирий, щоб починати його застосовувати".

 

Учасники відгукнулися на заклик Віктора Галасюка брати участь в активній дискусії. Так, голова Громадської ради при Державній регуляторної службі Сергій Доротич запропонував ще відтермінувати ухвалення закону і опрацювати документ в ширшому колі експертів: "Ми розглянемо нинішнє законодавство і розробимо "дорожню карту": які питання підприємців сьогодні необхідно вирішити. І на базі цих напрацювань вже зробимо висновок чи необхідно подавати новий законопроект, або вносити корективи у вже існуючий".

 

Захід проходив за підтримки Проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку