Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк узяв участь у роботі Французько-українського форуму вищої освіти і науки

Опубліковано 10 вересня 2015, о 15:41

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк узяв участь у роботі Французько-українського форуму вищої освіти і науки 

 

Французько-український форум вищої освіти і науки відбувся в Міністерстві освіти і науки України. Київ відвідала найбільша за історію незалежності України делегація представників вищих навчальних та наукових закладів Франції і державного апарату освітньо-наукової галузі, а також взяв участь радник Президента Франції.

Проведення заходу було спрямовано на зміцнення академічних зв'язків між Францією та Україною, підсилення співробітництва в галузі вищої освіти і науки, обміну досвідом щодо впровадження реформ вищої освіти та науки.

Водночас сторони дійшли згоди, що для успішної співпраці потрібно взаємодіяти на різних рівнях, у тому числі, на політичному.

Таку тезу підтримав і представник  українського Парламенту – голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк. «Перед Україною стоїть низка викликів, один з яких – зміна структури економіки, що передбачає і необхідність комерціалізації інновацій та капіталізації людського потенціалу. А це неможливо без співпраці та підтримки наших закордонних колег. Нам потрібен кращий світовий досвід для проведення реіндустріалізації та технологічного оновлення економіки, які, до речі, є ядром Моделі промислової політики, затвердженої Комітетом з питань промислової політики та підприємництва», - зазначив народний депутат.

«Дуже важливо мати гідне законодавче підґрунтя для проведення освітньої та наукової реформи в Україні та взаємодіяти на рівні держав», - підкреслив голова Комітету, в той же час, зауваживши, що окреме місце у міжнародній комунікації має бути відведене народній дипломатії. У цьому контексті В.Галасюк заявив, що покладає великі надії на новостворену організацію Global Ukrainians, покликану об'єднати активних та фахових українців з усього світу.

«Ми маємо багатий людський капітал та потужну фундаментальну науку. Але нам не вистачає навичок інноваційного менеджменту та комерціалізації інновацій», - резюмував парламентарій.

Голова Комітету висловив щирі сподівання, що міжнародна співпраця та реалізація плану законодавчого забезпечення реформ (ЗЗР), одна з частин якого присвячена реформі освіти і науки, дасть змогу Україні досягти оптимального використання ресурсів та переваг і побудувати сильну успішну економіку.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку