У Кам'янці-Подільському відкрили Офіс «Зроблено в Україні» - повідомляє  голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук. «Значущість цієї події важко переоцінити з огляду на два важливих моменти: перший — це єдиний з пʼяти офісів в Україні, який відкрився в районному, а не, як зазвичай, обласному центрі. Друге — це те, що така честь випала саме Кам'янцю-Подільському! – зазначає Ігор Марчук.
Вперше в Україні на районному рівні спільно з колегами по Комітету Ярославом Рущишиним та Богданом Кицаком, представниками Міністерства економіки України, Ukraine Invest, Ради бізнес-омбудсмена, ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» провели презентацію платформи та програми Президента України «Зроблено в Україні»!
  Презентація Програми відбулась в приміщенні костелу святого Архангела Михайла, якому чотири роки тому виповнилось 300 років!  Неймовірна атмосфера заходу, яка об’єднала місцевих територіальних громад, бізнесу, підприємців, ремісників, крафтових виробників та громадських організацій була насичена не тільки презентацією унікальних інструментів державної підтримки, грантових програм та програм пільгового кредитування українських виробників, а також надихаючою культурно-просвітницькою програмою. Адже культура — це також зброя.»
Бізнес-спільноті було презентовано Гайд інвестора із значними інвестиціями – довідник для підприємців, котрі готові реалізувати в Україні інвестиційні проєкти вартістю від 12 млн євро, який містить інформацію про покроковий алгоритм дій інвестора та інших учасників інвестиційного процесу.
    Також під час заходу підприємцям та бізнесу Кам’янеччини було презентовано нові можливості державної підтримки та допомоги, зокрема можливість отримання інвестором:
пільг у формі звільнення від податку на прибуток під час реалізації і функціонування проекту, податку на додану вартість та митних зборів під час розмитнення нового обладнання, необхідного для реалізації проекту,
компенсації вартості збудованих об’єктів інженерно-транспортної суміжної інфраструктури, витрат на приєднання до інженерно-транспортних мереж,
звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва та інші. 
     Презентація Програми відбулась в приміщенні костелу святого Архангела Михайла, якому чотири роки тому виповнилось 300 років!
 Неймовірна атмосфера заходу, яка обʼєднала представників Кам'янець-Подільської громади, сільрад, бізнесу, підприємців, ремісників, крафтових виробників та громадських організацій була насичена не тільки презентацією унікальних інструментів державної підтримки, грантових програм та програм пільгового кредитування українських виробників, а також надихаючою культурно просвітницькою програмою. Адже культура — це зброя, важливість якої ще в 19 сторіччі усвідомило керівництво УНР, відправивши із залізничного вокзалу Камʼянця у світове турне Українську республіканську капелу на чолі з Олександром Кошицем нести у світ творіння генія українського фольклору Миколи Леонтовича — його безсмертний Щедрик.
 Унікальна мелодія Щедрика звучала зі 105 річної платівки, яку любʼязно представив власник та керівник музею «Щедрика», а її сучасна версія у прекрасному виконані юнацького хору Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв ім. І.Карабиця, який який громада Кам'янця прихистила у своїм великім серці!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40