Днями відбулася нарада, за участю заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, Голови підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігоря Марчука, представників депутатського корпусу, Міністерства економіки України, державних установ та організацій, а також інвесторів, під час якої було обговорено проблеми, з якими стикається український інвестор під час підготовки та реалізації інвестиційних проєктів.

«Під час зустрічі обговорили темпи підготовки та затвердження Урядом підзаконних нормативно правових актів, необхідних для повноцінного запуску законодавства, пов’язаного з наданням державної підтримки інвесторам зі значними інвестиціями, якими я опікуюсь в рамках постзаконодавчого контролю, - зазначає Ігор Марчук.

 Динаміка процесів наразі хороша, на кінець березня плануємо завершити з підзаконкою й почати реєстрацію заявок.

У ході зустрічі також проаналізували проблеми з якими стикається український інвестор під час підготовки та реалізації інвестпроєктів.

Перш за все це стосується питань виділення земельних ділянок та зміни їх цільового призначення. Не диференційований підхід щодо визначення категорій землі без врахуванням її поточного стану суттєво затримує реалізацію проєктів.

Нагадаю, що спільно з Міністерством економіки України та колегами по Комітету з питань економічного розвитку, минулого року нами були напрацьовані та прийняті Верховною Радою України зміни до законодавства про «інвестиційні няні», які структурують пакет унікальних можливостей та стимулів для інвесторів, що інвестують в українську економіку понад € 12 000 000. А саме:

звільнення від податку на прибуток на 5 років;

звільнення від сплати ПДВ та мита при імпорті нового устаткування/обладнання та комплектуючих до нього, яке ввозиться в Україну для реалізації інвестпроєкту;

звільнення від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва;

переважне право користування та викупу земельних ділянок;

компенсація за збудовану інженерно-транспортну інфраструктуру та плати за підключення до інженерних мереж;

будівництво коштом державного й місцевого бюджетів необхідної дорожньо-транспортної інфраструктури та багато інших стимулів.

У Державному бюджеті  України на 2024 рік, попри всі складнощі з фінансуванням видатків, спільними зусиллями нам вдалося закласти 3 млрд гривень на державну підтримку інвестицій.

Адже інвестиції - це економіка, що працює, інноваційний розвиток та новітні технології, збільшення обсягів експорту, робочі місця, податки й кошти для забезпечення ЗСУ та нашої боротьби за свободу.

Вдячний українському бізнесу за віру в Україну, за те що не боїтесь й продовжуєте інвестувати та будувати нові інвестиційні плани!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01