Олексій Мовчан:

Соборність. Просте слово, за яким стоїть велика історія великої України.

У 1919 році українці об'єднали Українську Народну Республіку і Західноукраїнську Народну Республіку. Це мало величезне значення для зміцнення національної ідентичності та формування держави. День Соборності – це символ перемоги над внутрішніми розбіжностями.

Сьогодні ми, українці, об'єднали Європу та весь цивілізований світ проти зовнішнього агресора. У час повномасштабної війни День Соборності стає не лише важливою віхою минулого, а й днем сучасного національного спротиву. Нині існуванню нашої держави загрожує той самий ворог. Наші предки змогли його подолати. Це надає нам силу та віру в те, що і ми переможемо.

Повномасштабна війна стала випробуванням єдності українців. Та ми гідно його проходимо. Ми згуртувалися, боремося, підтримуємо армію та тих, хто втратив домівки. Ми поступово відновлюємо зруйноване. Тисячі добровольців захищають країну, тисячі волонтерів допомагають армії, мільйони громадян щодня донатять на Збройні Сили.

Наша правда і сила – у соборності. Лише пліч-о-пліч зможемо захистити країну і свободу.

Ігор Марчук:

Сьогодні ми відзначаємо важливий момент в історії нашої країни – день, коли наш український народ об'єднався.

Нехай цей день нагадає нам про те, як важливо бути разом, об'єднаними в любові до Батьківщини. Щодня маємо пам'ятати подвиги наших героїв, які відстояли нашу незалежність.

Важливо пам'ятати історію, яка нас об'єднує, і передавати цей спадок майбутнім поколінням.

Сьогодні, у День Соборності, варто згадати, що ми сильні та разом. І тільки спільно - ми сила, яка змінює світ, і нехай ця сила завжди буде нашою опорою у будь-яких випробуваннях на шляху до Перемоги.

Соборна Українська держава - вільна й міцна, від Сяну по Кавказ! Слава Україні і нашим воїнам!

Ганна Лічман:

Свято Дня Соборності України — пам'ять про цю дату як фундамент подальшого державотворення, день єднання української нації після довгих років поневірянь.

Під час війни єдність і соборність українців — запорука виживання та перемоги. Саме тому важливо пам'ятати — ми єдині в цій боротьбі від сходу до заходу, з півночі до півдня. Ми соборні у своїй любові до свободи та справедливості, непохитні у відстоюванні того, що є важливим для нас!

Богдан Кицак

Цей день є нагадуванням, що сила нашої держави – у нашій єдності. Адже в єдності ми є непереможні. Велика шана воїнам, які щодня борються за соборність українських земель.

Муса Магомедов:

Сильна держава народжується з єдності! В часи випробувань, особливо під час повномасштабної війни, кожен з нас виявив здатність захищати себе і підтримувати один одного. Кожен своєю дією наближає Україну до Перемоги.

Сьогодні для нас всіх День Соборності – особливий. Адже ми знову виборюємо свою свободу, як це було сто років тому. Наша спільна мета - повернутися до власних кордонів та здобути незалежність. Нехай цей день і кожен наступний наповнюють наше серце любов'ю до рідної землі.

Пам'ятаємо тих, хто зробив свій внесок у захист і створення нашої держави. Щира подяка нашим захисникам та захисницям за можливість жити у вільній країні.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18