"Світ у коробочці. Кожен маленький світ у своїй власній. Щоб достукатися до світових коробочок у 2024 році, нам уже недостатньо просто говорити про те, що нас особисто дуже турбує саме зараз, - ділиться своїми роздумами голова підкомітету з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський.
За два роки ми вже побудували важливі зв'язки, щоб впливати на політику за кордоном. Щоб показати, що світ у їхніх коробочках продовжує толерувати криваву диктатуру, метою якої є знищення їх самих як частини розвиненого та цивілізованого світу.
І що у світі немає нічого сталого: або ти перемагаєш, або програєш. Що продовження толерування неодмінно призведе до панівного домінування насилля над будь-якими демократичними об'єднаннями.
Страх як ознака браку лідерства та ресурсові інтереси, що домінують над системою безпеки нашого єдиного світу, неодмінно призведуть до поразки у перспективі найближчих років.
Там, де є страх, там утворяться внутрішні інспіровані інститути, що продовжуватимуть змітати та підпорядковувати країну за країною, оскільки цивілізований світ часто ставить свої ресурси вище за цінності та світовий порядок.
Якщо орієнтуватися на аудиторію коробочки, то хліб є, а видовище забезпечують соціальні медіа, транслюючи жахи російського бомбардування мирних міст в Україні.
Нам пора подумати про зміну підходу...
1. Ми сильні, бо ми обʼєднані однією ідеєю - перемогти.
2. Ми маємо стимулювати на місцях (дотації, гранти, бюджети і тд) створення інклюзивних спільнот та осередків з науково-технічного прогресу.
3. Стимулювати створення та підготовку проукраїнської мережі політико-економічного спрямування, які можуть допомагати виявляти агентуру кремля в країнах союзників, та розбудовувати міцні приватні зв'язки з Україною.
4. Надати українському бізнесу чіткі орієнтири щодо міжнародних компаній, які вони мають завести в українську економіку. І на цей процес надати усю необхідну підтримку.
5. Усі школи та інститути мають навчатися інженерній справі та розробці програмного забезпечення, на усіх кафедрах.
6. Нам треба комунікувати нову роль жінок у виробничому процесі. Може це зараз і не модно бути жінкою інженером, але для України це дуже важлива та практична справа.
7. Нам треба розбудувати інститут заміщення імпорту національним продуктом, щоб будь-яка компанія, що захоче торгувати в Україні, і щоб її бренд був Made in Ukraine мала б стимули вийти на наш ринок конкретними виробничими потужностями.
8. Для цього ми можемо будувати укріплення на територіях індустріальних парків та новобудов, та перевести вже діючі підземні паркінги на виробничі площі.
9. Нам треба запросити в Україну спеціалістів з різних країн, хто персонально вболіває за нас та готовий буде допомогти розбудовувати нашу нову воєнно-цивільну інфраструктуру. Від лікарів до інженерів.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18