«Майже всі індустріальні парки у 2023 році обзавелися керуючими компаніями. Такою була вимога законодавства, щоб їх не ліквідували. Керівники громад прагнуть відтягнути момент виключення непрвцюючих ІП з урядового реєстру. Але якщо вони не зможуть залучити в індустріальні парки реальні інвестиції, рано чи пізно це станеться. І я не бачу в цьому нічого страшного. Адже Україні потрібні нові заводи та робочі місця з гідними зарплатами, а не індустріальні парки «на папері».
Більше сподівань повʼязані з новоствореними індустріальними парками. У грудні два з них зареєстрували на Хмельниччині, і ще один на Львівщині. За цими проектами вже стоять реальні інвестори. Будемо очікувати новин про старт будівництва промислової нерухомості під потужні виробництва.

▪️Уряд зареєстрував індустріальний парк «Вуглецево-нейтральний Еко Агро Хаб Поділля «Городок» (м. Городок Хмельницької області). Парк спеціалізуватиметься на агропереробці – виробництві олії та тваринних жирів, продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, інших харчових продуктів та готових кормів для тварин. Площа парку - 50 га. Створення парку забезпечить роботою близько 480 мешканців громади.

▪️Офіційну реєстрацію отримав індустріальний парк «Красилів Технопорт». Він спеціалізуватиметься на металообробці. Площа парку - 10,146 га. Ініціатор ІП, Красилівський машинобудівний завод, оголосив про намір залучити інвесторів з Польщі, Німеччини та Туреччини, а також створити близько 500 робочих місць.

▪️У Дрогобичі Львівської області почав роботу новий індустріальний парк «Ядро Індастрі». Створення парку ініціював виробник вікон та дверей, ТОВ «Фасад-Захід». Компанія планує інвестувати в розвиток ІП понад 561 млн грн. Очікується, що на площі 10 га буде створено близько 500 робочих місць. Пріоритети ІП: виробництво будівельних матеріалів із глини, продукція з фарфору та кераміки, виробництва цементу, вапна і гіпсової суміші та виробів з цих матеріалів, оброблення та оздоблення каменю.

▪️Турецька компанія «Mabtec Engineering and Consultancy», яка займається проектуванням, реалізацією та управлінням інженерних проєктів, оголосила про старт розробки концепцію реконструкції аеропорту «Антонов» на базі індустріального парку «Bucha Techno Garden». Планується будівництво сучасного логістичного та транспортного вузла, який почне роботу після відкриття повітряного простору України.

▪️Девелоперська компанія «Формація Сигнівка» взяла в оренду 30 га комунальної землі у Львові для розвитку індустріального парку «Сигнівка». Проєкт передбачає створення майже 160 тис. кв. м. промислової та комерційної нерухомості. Планується залучити інвесторів у створенні підприємств легкої та харчової промисловості, машинобудування, поліграфії, виробництва меблів, медичних виробів, пакувальних і будматеріалів.

▪️Мерія Чернівців залучила німецьких фахівців для розробки оновленої концепції індустріального парку. Попередня концепція не була схвалена Урядом. Нову концепція планується схвалити вже у січні-лютому 2024 року. Під новий ІП виділена ділянка поблизу аеропорту та залізничних колій на перетині доріг Житомир – Чернівці, Стрий — Івано-Франківськ, а також європейського міжнародного маршруту Е85.

▪️Міськрада Білої Церкви звільнила індустріальні парки, розташовані у місті, від сплати земельного податку у 2024 році.

▪️У Львові на фінальну стадію вийшло будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park. Завершено фасадні роботи, промислову підлогу, встановлення вікон, дверей та докових воріт, а також оздоблення адміністративної частини. Також змонтовано електромережі, системи відеонагляду, пожежної сигналізації та пожежогасіння. Прокладено зовнішні мережі водопроводу та каналізації, газопостачання, а також 30% зовнішнього електропостачання.

▪️Подільська міська рада (Одеська область) оголосила конкурс для вибору керуючої компанії індустріального парку «Подільськ». Раніше повідомлялося, що міськрада має меморандуми з трьома потенційними учасниками індустріального парку: ТОВ «Пасавтотранссервіс» (пасажирські перевезення), фермерське господарство «Агропромсад» (вирощування ягід, горіхів, фруктів) і ТОВ «Простір-Агробуд» (будівництво доріг та автострад).

▪️Комунальне підприємство Сумської міської ради «Електроавтотранс» набуло статусу керуючої компанії індустріального парку «Суми». Земельна ділянка площею 17,5 га, на якій створено індустріальний парк «Суми», розташована у районі заводу «Центроліт».
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18