Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський інформує що відбулося протягом листопада в сфері індустріальних парків в Україні.

«В Україні триває бум створення та реанімації індустріальних парків (ІП). У листопаді 2023 року цей тренд продовжився. Формально це ще нічого не значить, бо головне, скільки заводів буде побудовано та який обсяг інвестицій залучено. Але в майбутньому критична кількість індустріальних парків призведе до загострення конкуренції громад за інвестиції. Найбільш прогресивні керівники громад вже повертаються з-за кордону з попередніми домовленостями з інвесторами, який мають досвід розвитку ІП у своїх країнах.

▪️Мерія Бучі Київської області оголосила про плани створити індустріальний парк Bucha Techno Garden спільно з корейською державною компанією K-water. Ця компанія має досвід розбудови індустріальних парків у Південній Кореї.

▪️Недобоївська громада Чернівецької області почала розробку концепції індустріального парку. Планується створити 500 робочих місць. Індустріальний парк облаштують на території колишнього цукрового заводу у селі Зарожани на території 25 гектарів. Основним напрямком обрали переробну промисловість та створення цифрового містечка для ІТ-сектору.

▪️Миколаївська міськрада почала розробку концепції нового індустріального парку.  На ділянці 190 гектарів між Херсонською і Баштанською трасами планується залучити інвестиції у сухий порт і логістичний центр, виробництва у сфері суднобудування, електроніки  і легкої промисловості, приміщення для переробки і зберігання фруктів і овочів, митний термінал і сміттєпереробний завод. На дахах усіх приміщень планується розмістити сонячні панелі загальною потужністю 100 мегават.

▪️Мерія Броварів виділила земельну ділянку площею 15,4 гектарів під новий індустріальний парк. Профільна комісія міськради затвердила технічну документацію із землеустрою.

▪️Мер Львова заявив про намір збудувати у місті потужний індустріальний парк для південнокорейських інвестицій у промислове виробництво.

▪️У Львівській області Новороздільський індустріальний парк повідомив про набуття консорціумом «Центр інвестиційно-промислового розвитку» статусу керуючої компанії. Парк розташований на ділянці 46,4 гектара на кордоні з Польщею. За 200 м від кордону розташовані 2 трансформаторні підстанції 20 та 6,3 МВт.

▪️У Хмельницькому стартувало будівництво дороги до майбутнього індустріального парку.

▪️ Розпочались роботи з підготовки майданчику для індустріального парку «Вуглецево нейтральний еко-агро-хаб «Поділля-Городок». В індустріальному парку заплановано створити завод з виготовлення неочищеного й очищеного медичного спирту з кукурудзи, завод з виробництва олій, а також сміттєпереробний завод.

▪️Керуюча компанія індустріального парку «Формація. Сигнівка», компанія Alterra Group, повідомила про плани будівництва понад 150 тис. м² виробничих, складських та офісних приміщень на площі 30 га. У межах індустріального парку функціонуватиме R&D осередок, де буде створено лабораторії, коворкінги та бізнес-інкубатор площею 2 500 м. кв.

▪️Чергова регіональна нарада щодо розвитку індустріальних парків відбулась у Житомирі. Участь взяли депутати Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, урядовці, керівники обласної адміністрації та облради. Наразі в області зареєстровано три ІП, з них активно працює лише один: парк «Коростень», який спеціалізується на деревообробці. Зате який! Про нього читайте незабаром.»

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40