Олексій Мовчан:

У цей день ми вшановуємо героїв Майдану, а також пам'ять тих, хто втратив життя заради визнання права гідності та свободи, заради демократії та майбутнього країни. Сьогодні всі українці об'єднуються, щоб підкреслити свою відданість цим цінностям та відстояти свою ідентичність.

Наразі ми живемо в умовах повномасштабної війни – росія прагне позбавити нас свободи. Та у двох революціях ми показали всьому світу своє прагнення жити не в колоніальних умовах, а в незалежній вільній країні з європейськими цінностями. Ми вистояли тоді, вистоїмо і зараз!

Ігор Марчук:

Пригадуючи події під час Помаранчевої революції та революції Гідності, ми ще глибше усвідомлюємо подвиг громадян, їх рушійну силу в боротьбі за справедливість, за правду, за свободу – за Україну.

Гідність та Свобода – це наша національна ідея, яка зародилася в спротиві до тих, хто хотів підкорити український народ.

Це те, за що ми, українці, й досі боремося, те, що надає нам сили йти до Перемоги.

Сьогодні ми знову відстоюємо нашу Незалежність, наше прагнення жити у вільній, суверенній Україні.

І я переконаний - переможемо, пересилимо, бо правда за тими, хто з гідністю виборює свою свободу – на своїй рідній землі.

Людмила Буймістер:

В ті доленосні дні у 2013 і у 2004 Народ України довів що саме Він є джерелом влади в державі. Остаточно показав світу, що Україна - не росія, а люди готові боротися і віддавати своє життя за свободу та демократію.

На двох Майданах я зустріла прекрасних людей, з якими досі ідем поруч по життю. З багатьма з них пліч-о-пліч стоїмо у лавах Збройних Сил України.

Сьогодні вшановуємо памʼять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну.

На нас зараз величезна відповідальність завершити справу загиблих героїв та продовжувати нести цінності свободи та демократії, виборені кров'ю.

Ярослав Рущишин:

Мирний протест, який невдовзі перетворився в криваву, але знакову сторінку нашої історії.

Ми разом відстояли наш самостійний вибір, аби прожити гідно, без ярма. Зараз наші воїни мужньо захищають цей вибір, захищають нашу країну.

Слава Героям, які віддали життя за нашу рідну землю! Слава Україні!

Галина Янченко:

Минуло 10 років, Україна – кандидат на членство в ЄС. Тоді, 10 років тому, це здавалося неможливим, та стало реальністю. Але ми завжди пам’ятатимемо, якою ціною.

Сьогодні наше майбутнє в руках ЗСУ. Безмежна шана всім нашим захисникам і захисницям, які всіх нас бережуть. Без вас не тільки європейські перспективи, а й Україна була б неможливою.

Ганна Лічман:

Зараз ця війна за наше право визначати власне майбутнє в самому розпалі. Однак сумніву стосовно того, що Україна – це частина цивілізованого світу, а не чергова пострадянська країна, не залишилося вже ні в кого!

Саме від Революції Гідності почалася наша боротьба за те, щоб повернутися до власного дому – європейської спільноти, заснованій не на придушенні та свавіллі, а на повазі одне до одного та гуманістичних цінностях.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18