Зростання кількості індустріальних парків в Україні у жовтні досягло рекордних темпів. Але свідчить це поки лише про одне: громади побачили в індустріальних парках реальну можливість розвивати свої території та створювати нові робочі місця.

"Що справді важливо –  то це не кількість індустріальних парків в реєстрі, а кількість заводів, побудованих на їх території. Саме поява нових промислових підприємств є метою розвитку індустріальних парків , - зазначає Заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський.

Вже наступного року з Реєстру виключать індустріальні парки, які за три роки не спромоглися залучити жодного резидента. А цього року - ті, які за два роки не змогли обрати керуючу компанію і не подають звітів про свою роботу."

Парламентар поінформував про основні події щодо вітчизняних  індустріальних парків, які відбулися протягом жовтня. Так, зокрема, за його словами:

У Закарпатській області в Перечинській громаді  планують створити індустріальний парк, який включатиме інноваційний медичний центр,  а також сільськогосподарські та IT- підприємства. Передбачається створення 1500 робочих місць.

Вінницький “ВінІндастрі” включили до Реєстру індустріальних парків. Тут планують створити близько 800 робочих місць у галузях машинобудування та логістики. Меморандуми з трьома резидентами вже підписані.

У Городку Хмельницької області планують побудувати індустріальний парк «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок». Ініціатор індустріального парку - компанія «Епіцентр К», планує будівництво трьох заводів — з виробництва біоетанолу, маслоекстракційний та сміттєпереробний заводи.

Кабінет Міністрів України включив НЕМРY UА до Реєстру індустріальних парків. Він розташований на території Привільненської сільської громади Дубенського району Рівненської області. На території індустріального парку передбачено вирощування технічної коноплі зі створенням повного циклу переробки.

Кабінет Міністрів України вніс «Сигнівку» до Реєстру індустріальних парків. Ініціатором створення індустріального парку стала Львівська міська рада. За концепцією на території парку площею понад 30 гектарів працюватимуть підприємства легкої та харчової  промисловості, машинобудування, поліграфії.

Включено до реєстру Індустріальний парк "ЕкоСтіл", що працюватиме у Криворізькому районі Дніпропетровської області. індустріальний парк буде спеціалізуватися на виробництві продукції металургійного комплексу, металообробці, переробці відходів металургійного виробництва.

Включено до Реєстру індустріальний парк "ІСКРА", створення якого ініційоване Підгайчиківською сільрадою (Коломийський район Івано-Франківської  області). Серед напрямків розвитку індустріального парку передбачені виробництво харчових продуктів, текстильне виробництво та оброблення деревини.

У Київській області стартував процес створення двох індустріальних парків (у Вишгородському та Білоцерківському районах). Про це повідомила Агенція регіонального розвитку Київської області.

У Долинській громаді Івано-Франківської області обрали керуючу компанію «Першого еко-індустріального парку» (нова назва найстарішого українського ІП «Долина»). Керуючою компанією стало київське ТОВ «ЕКО РІШЕННЯ». Заявлений керуючою компанією обсяг інвестицій в розвиток індустріального парку - 40-50 млн. доларів США.

Слід зазначити, що розвиток індустріальних парків та законодавство, яке регулює їх діяльність перебуває на постійному контролі у Комітеті з питань економічного розвитку.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18