Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха взяв участь у обговоренні питань, пов’язаних з підготовкою  Плану України в рамках реалізації пропозиції  Європейської Комісії щодо Регламенту Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу про створення Українського фонду (Ukraine Facility).

У засіданні взяли участь очільники 19 комітетів Верховної Ради України, Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова, заступниця директора - керівниця відділу економічної і секторальної політики DG NEAR Єврокомісії Марлен Мадсен, Перший віце-прем’єр-міністр України- Міністр економіки України Юлія Свириденко, заступник Міністра економіки України Олексій Соболев, а також представники профільних міністерств, залучених до підготовки Плану.

 Учасники заходу обговорили стан поточної роботи над Планом України та строки його підготовки, внесли корективи та пропозиції і дійшли згоди, що значна частина кроків Плану лежить у законодавчій площині. Тож робота з Верховною Радою  України є критично важливою. Наші європейські партнери запевнили нас у підтримці з боку Європейського Союзу.

За інформацією Міністерства економіки України План України в першу чергу спрямований на макрофінансове посилення України. Більша частина коштів буде спрямована саме на це, 39 з 50 млрд євро надійдуть до Державного Бюджету України для підтримки макрофінансової стабільності. І під це завдання розробляється конкретний та змістовний перелік реформ та заходів, які реально втілити за 4 роки.

 «Це вже не перша зустріч щодо Плану з парламентарями, минулого тижня обговорювали спільну роботу з Комітетом з питань економічного розвитку. Будемо працювати і далі, - повідомляє Олексій Соболев, який 19 жовтня2023 року на засіданні Комітету з питань економічного розвитку представив інформацію щодо стану підготовки комплексного документу, який стане програмою відновлення та економічного розвитку держави на найближчі 4 роки в рамках спеціальної програми підтримки від Європейської комісії, присвяченої проєктам відбудови та розвитку України (EU Ukraine Facility).

Також у листопаді триватимуть консультації та врахування пропозицій від громадських організацій та аналітичних центрів, бізнесу, представників регіонів. Ми також продовжуємо обговорювати напрямки, заходи та реформи з представниками ЄС.

Важливо, що самого документу ще немає, лише йде робота над його першим проєктом. Також План України - не всеосяжна загальнодержавна стратегія економічного відновлення та розвитку. У План не буде включено всі реформи, які ми маємо намір реалізувати у наступні 4 роки. Це лише 1 документ з багатьох, які готуватиме Україна, і наші потреби та необхідні кроки для розвитку виходять далеко за межі Плану.»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

06 травня 2024 11:33
03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20