Голова та члени Комітету з питань економічного розвитку відвідали індустріальні парки у Львові.

«Sparrow Park Lviv та М10 Indusrial Park - два індустріальні парки у Львові, які ми з колегами заїхали провідати, - повідомляє Голова Комітету Дмитро Наталуха.

Ті два з десятків, які сьогодні будуються по всій країні. Нові, сучасні, гарні та вражаючі за своїми масштабами. З реальними інвестиціями, з реальними робочими місцями та ще більшою кількістю роботи, яка виникне тут незабаром.

Це - той приклад, який ми показуємо критикам та скептикам. Ще 2 роки тому тут нічого не було. Був буквально «greenfield» - зелене поле. Поле, яке б лишалася порожнім і надалі.

Але є ініціативи, які дозволяють державі працювати на залучення інвестицій, які дають шанс підприємцям будувати щось сучасне у нашій країні. І наші законопроекти про індустріальні парки є саме такою ініціативою.»

«Втретє відвідав нестримний Sparrow Park Lviv, - інформує заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський.

Перший раз був у цьому індустріальному парку два роки тому. Тоді це було просто поле з травою по пояс і невеличкою будкою-підстанцією в кутку. Через густі хащі тоді жартома називали його «індустріальним екопарком». Вдруге відвідав Sparrow рік тому вже під час вторгнення й побачив завершення будівництва першого корпусу, придатного для розміщення як промислових, так і логістичних підприємств.

Сьогодні Sparrow Park Lviv має вже дві черги збудованих промислових приміщень класу А загальною площею 22000 кв.м. До кінця першого кварталу 2025 року є плани ввести в експлуатацію ще 23 тисячі кв. м. У проект вже вкладено близько 100 млн грн, а в будівництво третьої черги вже заплановані інвестиції обсягом $10 млн.

Від інших індустріальних парків цей проект відрізняється тим, що розвивають його професійні девелопери, які знаються на будівництві та нерухомості. Саме тому мабуть головний фокус у розвитку цього ІП - на будівництві найякісніших в Україні промислових будівель з бездоганною інфраструктурою та сучасним зовнішнім виглядом “як на картинці”. Тут легко уявити потужне промислове виробництво транснаціональних компаній.

Власне, до вторгнення росіян в Україну Sparrow Park Lviv вів переговори з кількома виробничими компаніями. Війна змінила плани інвесторів. Зараз у цьому індустріальному парку є два резиденти непромислового профілю, йдуть переговори з третім.

Завести в індустріальний парк промислових виробників керуючій компаній Sparrow Park Lviv вигідніше, бо завод будується раз і майже назавжди. Його як склад кудись не перевезеш. Усвідомлення цього тут є і переговори з промисловцями тривають.

Головне, що вже є у Sparrow Park Lviv - вже готові приміщення, інвестиційний ресурс та сильна команда. майбутні резиденти це безумовно оцінять - це питання часу і нашої Перемоги.»

«Львівщина є лідером за кількістю зареєстрованих індустріальних парків і має всі шанси отримати першість за кількістю тих, які розпочали свою роботу. Хід їхньої розбудови у Львові тому підтвердження, - зазначає секретар Комітету Ярослав Рущишин

Найближчим часом планується відкриття третього індустріального парку. Можемо спостерігати, що під час війни темп розвитку цих інституцій не зменшується.

Першу страховку від воєнних ризиків отримали інвестиції саме в індустріальному парку. Йдеться про індустріальний парк М10 Indusrial Park, який реалізовує компанія Dragon Capital. Страхувальником стало Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій MIGA, що належить до групи Світового банку.

Фактично, все готово, аби розпочинати працю, але говорити про результати самого закону щодо запровадження стимулів в індустріальних парках ще зарано. Все ж, на даному етапі констатуємо, що індустріальні парки – це місце з реальними інвестиціями, робочими місцями та потенційними вигодами для громад та держави загалом.

«Rome was not built in a day». Працюємо!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

06 травня 2024 11:33
03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20