У Києві відбувся історичний Перший Міжнародний оборонний форум

Члени Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський,  Олександр Маріковський , Муса Магомедов взяли участь у Першому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC1), який відкрив Президент України Володимир Зеленський.

Захід було спільно організовано Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерством оборони України та Міністерством закордонних справ України. Президент України  анонсував низку нових ініціатив для зміцнення оборонної співпраці.

 «Прекрасне коло для обговорення економічного і промислового розвитку. Завершуємо тиждень на безпековому форумі у Києві », - зазначає заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський.

«Повномасштабна війна та застосування в ній великої кількості світових оборонних технології, створило передумови розвитку України як світового військового технологічного хабу. Підтвердження тому є участь у Форумі 252 компаній з 30 країн світу в Києві під час воєнного стану, - розповідає голова  підкомітету з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі Олександр Маріковський.

В рамках Форуму українська сторона підписала 20 угод та меморандумів про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів, спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих. Оборонна співпраця з Україною – це рівноцінне партнерство, яке посилює всі сторони.

 DFNC1 – будуємо арсенал вільного світу разом, адже свобода потребує сили, щоб захиститися від тиранії

Локалізація виробництва в Україні дозволить залучати широке коло технологій, ідей, рішень та отримувати озброєння, випробуване у реальних бойових умовах».

 «Географія представництв вражає - від американських зброярів до компаній з африканського континенту, - ділиться своїми враженнями голова підкомітету з питань промислової політики Муса Магомедов.

Україна виявила глибокий інтерес до спільного виробництва озброєнь та запросила сотні світових виробників зброї до участі у форумі, а також були присутні військові аташе провідних країн.

Шукаємо спільні шляхи локалізації виробництва зброї та боєприпасів, що є ключовим кроком для розвитку вітчизняної оборонної промисловості. Наша країна має унікальний досвід та передові технології, які потребують подальшого розвитку та вдосконалення. І наші партнери з інших країн можуть стати надійним джерелом ресурсів і досвіду у цьому важливому завданні.

Вірю, що Україна зможе виробляти сучасну та надійну зброю, щоб захистити себе від будь-якої агресії. Працюємо на Перемогу!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40