Заступник Голови Комітету Олексій Мовчан підсумовує зроблене і знайомить з планами та напрацюваннями.

 "Друзі, кожного дня ми з командою працюємо над вдосконаленням законодавства та впровадженням реформ у сфері управління державним і комунальним майном.

Про актуальні заходи та події розповідаю кожного дня, проте є ряд ініціатив, що залишаються в тіні, але робота над ними продовжується невпинно. Тому вирішив запровадити щотижневий дайджест, у якому буду підсумовувати зроблене і знайомити з планами та напрацюваннями.

Тож щодо законопроектів:

№ 6013. Минулого тижня відбулося засідання трьох робочих груп, на яких колеги пропрацювали основні положення законопроекту про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період. По тих, які викликали найбільше питань, домовилися провести додаткові робочі наради з представниками Міністерства економіки, авторським складом законопроекту та експертними організаціями.

Над цим законопроектом працює велика команда – близько 40 експертів різних рівнів. Ведеться кропітка та важлива робота, за що всім велика вдячність.

№ 6102-д. Рада відхилила проект Закону № 6102-д про оптимізацію оренди та приватизації державного та комунального майна, але робота продовжується. З колегами й надалі будемо напрацьовувати зміни щодо вдосконалення законодавства, які дозволять усунути процедурні недоліки та підвищити ефективність оренди та приватизації державного і комунального майна. Впевнений, що все вдасться!

№ 6420. З командою Комітету з питань економічного розвитку надалі досліджуємо положення законопроекту про правовий режим майна профспілок, щоб максимально ефективно захистити інтереси держави стосовно власності в організаціях колишнього радянського союзу. До співпраці залучені представники ФДМУ та народні депутати, які подавали свої пропозиції. Наразі проект допрацьовується, плануємо найближчим часом віддати на розгляд Комітету. Дякую колегам за конструктивні правки.

№ 9233. Законопроект про МАФи та парковки – наша ініціатива з головою партії «Слуга Народу» Оленою Шуляк, що має важливе значення для врегулювання процедури видачі дозволів власникам МАФів та операторам паркувальних майданчиків на конкурентних засадах. На разі, усім авторським складом працюємо над урахуванням наданих стейкхолдерами пропозицій та зауважень. Удосконалюємо всі положення законопроекту, розробляємо покращену версію документу, яка дозволить збалансовано захистити права громад та підприємців.

І до нових ініціатив

Питання регулювання державних активів дуже чітко зарегламентовано. При цьому немає єдиного державного підходу до регулювання питань комунальної власності. Деякі активні та незалежні громади вміють ефективно використовувати свої активи та добросовісно наповнювати бюджет, але, на жаль, така ситуація не є повсюдною.

Тому, беручи до уваги міжнародні стандарти та практики з ефективного та прозорого управління майном, починаємо працювати над питанням удосконалення законодавства в сфері управління комунальною власністю.

Як бачите, наша команда майже не відпочиває, адже реформи самі себе не зроблять. Працюємо далі!"
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11