За ініціативи голови підкомітету з питань промислової політики Муси Магомедова на Дніпропетровщині відбулося виїзне засідання підкомітету. У заході взяли участь народні депутати України - члени Комітету Олексій Мовчан, Олександр Маріковський, Борис Приходько, Євгеній Шевченко.

Парламентарії разом з представниками Фонду державного майна України, посольств іноземних держав, торгово - економічної місії ЄС, бізнес-асоціацій відвідали Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, який готується до приватизації. Основними корисними компонентами, які добуваються на родовищі у Вільногірську є: циркон, рутил, ільменіт, супутніми - дистен-силіманіт і ставроліт. Готову продукцію гостям продемонстрували на збагачувальному виробництві. Саме там і відбувається переробка рудних пісків та випуск готової продукції філії.

Своїми враженнями діляться члени Комітету:

Муса Магомедов: «Провели перше виїзне засідання нашого підкомітету з питань промислової політики,- Працюючи пліч-о-пліч з представниками Фонду держмайна, відвідали Вільногірський гірничо-металургійний комбінат, що є лідером у виробництві титанової сировини у складі АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія». ОГХК є найбільшою у Європі і є гігантом видобутку титанових і цирконієвих руд у світі.

 Говорили із керівництвом підприємства про широкий спектр питань, з якими комбінат стикається щодня. Вдалося визначити стратегічні кроки для подальшої підтримки та розвитку. Відвідали кар'єр, фабрику та склади. Були приємно вражені культурою виробництва та невичерпним бажанням працівників працювати і розвиватися.

 Зараз підприємство крокує до нового етапу - приватизації. Це великий крок для майбутнього галузі та економіки в цілому, а відтак важливо врахувати інтереси усіх сторін. Впевнений, що разом ми здатні побудувати майбутнє, де українська промисловість процвітає. Все буде Україна!»

Борис Приходько: «Побували на кар’єрі, фабриці та складах підприємства. Поспілкувалися з працівниками й обговорили з керівництвом стратегію подальшої діяльності ОГХК. Вже тривалий час підприємство у списку компаній, що підлягають приватизації. Фонд держмайна намагається вже вчетверте продати компанію. Сподіваємося, ця історія матиме позитивний для України результат і вже скоро ми отримаємо потужного інвестора в галузі, який зробить Україну регіональним лідером у титановій індустрії. Однак важливо, щоб у надскладному процесі приватизації були враховані інтереси усіх сторін. Донесли до колективу ключове – держава зацікавлена у розвитку титанової галузі».

Олексій Мовчан: «Обговорили питання та проблеми, з якими комбінат стикається щодня, визначили стратегічні кроки для подальшої підтримки та розвитку підприємства.

Вільногірський ГМК – провідний український комбінат з виробництва концентратів кольорових та рідкісних металів. Є сировинною базою низки важливих для економіки країни галузей, зокрема хімічної, електротехнічної та машинобудівної.

Приємно вразила нас культура виробництва, а також професіоналізм персоналу. Колектив креативний, який дійсно бажає розвиватися і працювати.

Приватизація – важливий крок для майбутнього галузі та економіки в цілому, тому важливо врахувати інтереси усіх сторін.  Вірю, що разом з такими трудовими колективами Україна швидко відновиться після перемоги!».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11