З Днем знань вітають члени Комітету з питань економічного розвитку.

Дмитро Кисилевський, заступник Голови Комітету:

«На дуже непростий час припало дитинство українських школярів, які сьогодні відправились на навчання - хто онлайн, хтось очно. Війна змушує їх дорослішати швидше, чути сирени повітряної тривоги, бігати у бомбосховища, просинатись вночі від звуків вибухів. А ще - раніше, ніж хотілося б кожному з батьків, відчувати дорослі почуття люті і ненависті - щодо окупантів і їхнього кремлівського карлика.

Але актуальність знань важлива і під час війни. Величезна подяка всім вчителям, які в дуже непростих умовах змогли адаптуватись до онлайн-викладання, стресів бомбардувань, і продовжують давати знання нашим дітям. І не тільки знання, а й розуміння, що таке добро, а що - зло.

Ворог хоче зламати нас, знищуючи й систему освіти. Через обстріли Україна втратила близько 400 шкіл, а ще 3000 були пошкоджені. Але чергове 1 вересня з посмішками наших дітей доводить, що нас не зламати.

Зі святом усіх вчителів, батьків, чиї діти пішли в школу або підключились до занять онлайн, і звичайно самих школярів. З Днем знань!»

Олексій Мовчан, заступник Голови Комітету:

«Сьогодні починається черговий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. Але, незважаючи на всі труднощі, діти мають жити повноцінним життям, ходити до навчальних закладів, отримувати освіту. А ми маємо дбати про їхню безпеку. 

Кожен урок, кожен успіх, кожна дитяча усмішка – це перемога над викликами часу. Тож нехай на перервах у всіх школах звучить дзвінкий сміх, а не сигнали повітряної тривоги.

Любі учні, бажаю вам гарних оцінок, легких контрольних, цікавих уроків та вірних друзів. Пам’ятайте, ви – майбутнє України, і ваші мрії, цілі та знання стануть основою для будівництва нової держави!»

Борис Приходько, член Комітету:

«Вже другий рік поспіль рашисти вкрали у наших дітей свято Першого дзвінка.

А багатьох, хто через воєнні дії сьогодні не вдома, позбавили можливості прийти до свого університету чи рідної школи, зустрітися з однокласниками, одногрупниками, друзями, учителями, викладачами.

Я щиро вірю, що радісний момент Першовересня обов’язково буде й Україна почує мирний і по-справжньому святковий шкільний дзвінок!

А поки всі разом наближаємо нашу Перемогу та дякуємо ЗСУ, що, попри все, новий навчальний рік в Україні стартує!

Бажаю всім учням, студентам, педагогам і викладачам успішного, мирного, спокійного та легкого навчання!»

Богдан Кицак, голова підкомітету:

«З Днем знань!

Війна. Ковід. Онлайн. Велика війна. Укриття. Синоніми нашої реальності, реальності учня, який в 2014 році пішов у 1 клас. Це майже покоління, яке живе в таких умовах.

Страх! Проблеми! Невизначеність! Прострація! Але з непомірною вірою в краще! Саме так налаштовані українці!

Вчителі, батькі, родичі, друзі, гуртки, телефон. Це учасники та стейкхолдери освітнього процесу дитини. Впливайте, надихайте, спрямовуйте, підтримуйте, мотивуйте, заряджайте українських дітей на сотні перемог у їх житті.»

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40