«Продовжуємо реалізовувати крафтовий порядок денний, який разом з Дмитром Наталухою ми нещодавно анонсували», - розповідає голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук.

«На запрошення Асоціації крафтових дистилерів України, я взяв участь у першому Форумі-з'їзді малих виробників крафтових дистилятів. Й хочу ще і ще раз сказати - малі, ви прекрасні!

Такого різноманіття класної продукції було навіть важко уявити. Адже крафт - це завжди про інновації та якість.

Нагадаю, нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який Верховна Рада України проголосувала в червні цього року, й завдяки якому малі виробники дистилятів отримали довгоочікуваний законодавчий базис для свого розвитку.

Форум-з'їзд був організований Катериною Лев, яка є не тільки засновницею та головою Ukrainian Craft Distillers Association, а ще й основною рушійною силою міцного українського крафту й справжнім лідером українських крафтярів. Енергія й віра пані Катерини в український міцний крафт надихає.

До першого з'їзду долучились понад 80 учасників, серед яких були не тільки крафтові винокури, а також представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної податкової служби України та українські виробники дистиляторів (обладнання для виробництва дистилятів), одні з них Hot Rod Distiller вже сьогодні експортують в понад 20 країн світу, а їх продукція - це справжній витвір мистецтва.

Захід відбувався в гостинних стінах Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI, яку я назвав ідейною Альма-матер крафтового виноробства та винокуріння. Президент ТППУ Gennadiy Chizhikov є палким прихильником крафтового руху, а отже в нашій Команді потужне поповнення!

У своїй промові на Форумі я зробив декілька важливих акцентів для підприємців, а саме, запевнив їх у всебічній підтримці Комітетом з питань економічного розвитку крафтового руху, відмітив конструктивний діалог з головою податкового комітету щодо необхідності продовження роботи над дерегуляцією та фіскальними стимулами крафтового виробництва, закликав підприємців поширювати інформацію та консолідувати професійну спільноту для напрацювання подальших кроків розвитку крафтового виробництва в Україні, інструментів державної підтримки та спільного моніторингу темпів й результатів реалізації реформи.

Зараз «м'яч на стороні бізнесу». Ми, як представники держави, надали можливість малим виробникам дистилятів офіційно працювати, спростили умови ведення діяльності, скасовували тривалу, дороговартісну та корупційногенну атестацію виробництва, зменшили майже в 16 раз (з 500 тис до 30 тис грн) вартість оптової ліцензії, визначили чіткі й необхідні вимоги до виробників, суттєво пом’якшили штрафні санкції та оптимізували звітність з місячної до квартальної.

На що ми розраховуємо? Насамперед на те, що спільними зусиллями ми доведемо на практиці всім скептикам, що свобода для підприємця - це перш за все відповідальність, яка реалізується в добросовісній поведінці та бажанні реалізувати свій підприємницький потенціал

А ще ми розраховуємо на доброчесність та активну легалізацію крафтових винокурень, виходу з тіні, створення нових робочих місць, організацію сімейних підприємств, збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів, зменшення корупції, розвиток непромислових територій.

В рамках депутатського контролю ми будемо допомагати державним органам виконавчої влади у розбудові нової системи відносин між державою та бізнесом на основі взаємоповаги, довіри й співпраці. Відповідні позитивні сигнали збоку ДПС я отримав під час Форуму.

Отже, крафтовий рух набирає обертів, а крафтовий порядок денний  - енергії для подальшої реалізації наших амбітних планів. Пересилимо!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

03 травня 2024 10:41
02 травня 2024 12:53
01 травня 2024 15:00
30 квітня 2024 12:00
29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40