Голова Комітету Дмитро Наталуха повідомив, що підготовка до другого читання законопроекту  який вдосконалює корпоративне управління юридичних осіб, акціонером яких є держава (реєстр. № 5593-д)  вже знаходиться на фінішній прямій.

«Реформа корпоративного управління є для нас пріоритетом. Ефективне корпоративне управління в держкомпаніях — це ключ до очищення всього державного сектору економіки. Особливо під час війни ми очікуємо, що підприємства будуть працювати не тільки прозоро та злагоджено, а й приноситимуть реальні результати. Ми також розуміємо важливість цього питання, з огляду на зобов'язання, які взяла на себе Україна. Зокрема по приведенню його до міжнародних стандартів» — розповів Голова Комітету.

За словами Дмитра Наталухи, Парламентський Комітет вже веде консультації з міжнародними партнерами у підготовці законопроекту до другого читання. Насамперед це Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яка розробила Керівні принципи ОЕСР з корпоративного управління для державних підприємств, що слугують визнаним у світі стандартом.

«Ще 12 липня ми офіційно звернулися до ОЕСР із проханням надати свої висновки до тексту законопроекту. За нашою домовленістю, їх секретаріат до 8 вересня надасть свою оцінку, яка дозволить фіналізувати текст до другого читання» — повідомляє очільник Комітету.

Крім цього він зазначив, що до спільної роботи також залучені інші організації, на кшталт USAID — Агентство США з міжнародного розвитку.

«Для нас це додаткова гарантія того, що реформа буде проведена максимально фахово та ефективно, а довкола законопроекту не буде жодних різних тлумачень чи інсинуацій» — додав парламентарій.

«Загалом, нам дуже приємно бачити підтримку зі сторони наших міжнародних партнерів. Минулого тижня посли G7 в Україні звернулися зі спільним листом, де закликали провести цю реформу у співпраці з міжнародними експертами. Ми висловили їм подяку та підкреслили, що робота над законопроектом нашим Комітетом ведеться вже тривалий час, ми активно комунікуємо з нашими партнерами щодо його змісту, та тримаємо руку на пульсі щодо будь-яких пропозицій і зауважень. Тому для нас це додатковий привід переконатися у тому, що наша робота над реформою корпоративного управління, без зволікань, резонує з настроями й баченням наших партнерів і союзників, тим самим на практиці демонструє нашу готовність працювати над реформами спільно» — резюмував Дмитро Наталуха.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18