Що цікавого відбулося за червень в сфері індустріальних парків в Україні інформує заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський:

«В Україні продовжується розвиток індустріальних парків.

Уряд зареєстрував новий індустріальний парк на Закарпатті - "Вестерн Індастріал" площею 76,7 га. Там планують створити 1100 нових робочих місць.

Кіровоградська ОВА оголосила про намір до кінця 2025 року створити на території області три індустріальних парки. Два парки створюватимуть у Кропивницькому – “Радій” та ”Ростагропром”, ще один - “Стан-Інвест” у місті Олександрія.

У Червонограді розробили проект індустріального парку на 100 гектарів. Міський голова має попередню домовленість з інвесторами щодо розміщення в ІП фабрики з виробництва сонячних панелей, заводу з випуску теплових насосів, а також виробництва супутніх товарів для обслуговування вітрової енергетики.

У Львівській області на засіданні сесії Бориславської міської ради прийняли рішення про створення індустріального парку та затвердили Програму розробки його концепції.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про створення індустріального парку "Сигнівка", організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку. ІП "Сигнівка" розміщуватиметься на 5 комунальних земельних ділянках загальною площею 30,1406 га на вул. Північній в межах промислової зони "Сигнівка".

Як зазначає секретар Комітету Ярослав Рущишин, коли індустріальний парк «Сигнівка» вийде на повну завантаженість, це може збільшити надходження до бюджету на 679 мільйонів гривень на рік. 248 мільйонів гривень надходитиме до місцевого бюджету. Наразі, вже впорядковано документацію, сформовано та відведено земельну ділянку. Тепер справа за реєстрацією ІП, подачею відповідної заяви до Кабінету Міністрів України та оголошення міжнародного відкритого конкурсу з відбору керуючої компанії.

За повідомленням Дмитра Кисилевського поки одні регіони тільки готуються до створення, інші вже рахують створені робочі місця.

«У Тернопільській області ІП "Західноукраїнський промисловий ХАБ" уклав договір з новим резидентом - виробником прянощів та приправ ТОВ "Дельта-Фуд Індастрі".

Укрексімбанк та Бюро інвестиційних програм у Нововолинську на Волині підписали угоду про співробітництво щодо покращення доступу до фінансових ресурсів для резидентів Індустріальний парк NOVO.

У Вінниці кількість створених робочих місць на заводі «Грін Кул», який працює в індустріальному парку “ВінІндастрі”, досягла 800 працівників. У місті діє програма часткової компенсації витрат на створення нових робочих місць.

UCPIH Ltd, яка входить у групу компаній Dragon Capital Томаша Фіали, отримала пропозицію про гарантію на $10 млн протягом 10 років щодо страхуванні воєнних ризиків від Агентства з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) під інвестиції у Львівський індустріальний парк М10.»

Також у Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення сприятливих податкових умов для діяльності індустріальних парків на території Львова, який оприлюднили на сайті Львівської міськради. Документом пропонується до кінця року звільнити індустріальні парки від сплати земельного податку у розмірі 50%.

Слід нагадати, що Львівщина залишається одним з лідерів за кількістю зареєстрованих індустріальних парків.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01
18 квітня 2024 12:18