Вчора, у Верховній Раді України Президент України Володимир Зеленський звернувся до українського народу з обговоренням майбутньої української доктрини, - повідомляє заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський.

Це довгострокові орієнтири для розвитку держави, які Президент України виносить на загальнонаціональну дискусію. Що ми вважатимемо Перемогою? Як ставимось до наших героїв? Як розуміємо нашу безпеку? А ще, яку Україну після Перемоги ми маємо створити?

Найважливіші економічні і промислові тези з  Президентського звернення:

Системи необхідної зброї - ППО, танки, гармати, бронетехніку - ми прагнемо виробляти та локалізувати в Україні.

Виробництво безпілотників в Україні має стати галуззю найпотужнішою у Європі та світі. Кожен, хто має намір бути передовим у цій сучасній індустрії, має знати, що в Україні це найвигідніше.

Україна відмовиться від ідеї, ніби праця українців має бути дешевою, бо нібито дешевизна праці наших людей була конкурентною перевагою країни. Ми ставимо собі за мету досягнути такого рівня оплати праці, який можна було б визначати за формулою «сусіди України + 30%».

Захищати бізнес так само важливо, як захищати працівника і працю.

Кожна ініціатива має оцінюватись - скільки робочих місць вона створить.

Я є прихильником зниження податків. Зараз, коли Україна воює і залежна від міжнародних донорів, ми не можемо собі дозволити зниження податків. Коли Україна переможе, ми їх знизимо. Але знизимо за умови появи «договору» між державою і бізнесом: зниження податків має передбачати податкову сумлінність.

Металургія, енергетика і інші базові сфери економіки мають бути «зеленими», щоб відповідати сучасним екологічним стандартам Європейського Союзу.

Ми маємо забувати про своє минуле, як експортера сировини. Україна Перемоги - це виробник товарів з високою доданою вартістю.

Україна зацікавлена в нових технологічних бізнесах, які будуть важити на світових ринках більше, ніж будь-який старий сировинний бізнес.»

Як зазначає Дмитро Кисилевський, ці тези відповідають розробленому за його ініціативою плану відновлення переробної промисловості. «Реалізація цього плану як державної економічної і промислової політики призведе до зростання частки переробної промисловості у ВВП з нинішніх 10% до цільових 20%, забезпечить роботою українських громадян і створить умови для стійкого економічного зростання,» - підсумовує парламентар.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01