Сьогодні День Конституції.

заступник Голови Комітету Олексій Мовчан:

Конституція – це основний закон держави! В ній прописані наші принципи, цінності, ідеали, рівень свободи і права, за які ми з вами зараз боремося.

Ми захищаємо свою Україну – незалежну, правову, суверенну державу.

Ми захищаємо свою Конституцію – демократичну, ціннісну.

Наш народ героїчно б’ється за свої кордони, адже в Конституції сказано – територія України є цілісною і недоторканною. А земля, її надра, водні та природні ресурси, які знаходяться в межах території України, – це власність українського народу. Ми захищаємо своє, і будемо це робити до останнього. росія хоче нас зламати, але у неї нічого не вийде.

Українці незламні, сильні, вільні. Ми переможемо!

заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський:

Сьогодні День Конституції.

Стаття 132:

Територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території.

Стаття 133:

До складу України входять: Автономна Республіка Крим, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області, міста Київ та Севастополь.

Нікому не дамо порушити єдність нашої держави!

З Днем Конституції!

голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук:

Сьогодні особливий день. День головного Закону, що закріплює основні принципи демократії, свободи та права українського народу.

Конституція України визначає наші конституційні права та свободи, гарантує рівність перед законом та встановлює принципи функціонування держави. Цей документ є фундаментом нашого суспільства, його душею та гарантом нашої національної ідентичності.

Сьогодні відзначаємо цей день з вдячністю усім захисникам, що виборюють наш суверенітет, який нам гарантує Конституція та з впевненістю в майбутнє, сповнене процвітання та розвитку в мирній країні.


член Комітету Борис Приходько:

Вільна країна народжується на полі бою!

Сьогодні на всій лінії фронту — на передовій і в тилу — ми щодня відстоюємо право на життя і свободу в суверенній і незалежній, демократичній, соціальній і правовій державі.

Ці приписи з Конституції України, написані кров’ю наших дідів і прадідів, написані нашою кров’ю, є не просто словами для нас, українців, а є символом боротьби за свободу.

З Днем Конституції України, дорогі українці! Україна — цілісна і недоторканна.

Так було, є і буде завжди! Миру і Перемоги!

Дякуємо ЗСУ! Дякуємо кожному українцю! Зі святом! Ми обов’язково переможемо!

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 квітня 2024 13:00
26 квітня 2024 10:30
25 квітня 2024 13:27
25 квітня 2024 09:51
24 квітня 2024 10:20
23 квітня 2024 11:40
22 квітня 2024 11:36
20 квітня 2024 10:11
19 квітня 2024 13:19
19 квітня 2024 10:01