Найбільшим викликом у 2024 році визначено дезінформацію - Галина Янченко

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
19 січня 2024, 13:40


У  Світовому Економічному Форумі, який відбувся у м. Давос, Швейцарська Конфедерація,  у складі делегації Верховної Ради України взяла участь член Комітету з питань економічного розвитку Галина Янченко, яка зауважила, що експерти Форуму цього року вперше визначили дезінформацію як головний глобальний ризик у світі.

«Навіть такі речі, як природні катаклізми, економічні проблеми і війна у рейтингу ризиків посіли місця нижче, - зазначає народний депутат України.

 Цей тренд, на мою думку, може посилитись до осені з наближенням президентських виборів в США. Жертвами цієї дезінформації інколи стають навіть інтелектуали зі світовим ім’ям. Пересвідчилася в цьому на форумі в Давосі на цікавій дискусії з світовими світилами в галузі історії про війну і майбутнє України.»

Коментуючи виступ професора Нью-Йоркського університету Нуріеля Рубіні щодо необхідності для України сідати за стіл переговорів, Галина Янченко зауважила, що найбільш неприємно, що вже вдруге за останні півроку чула ці тези з його уст на заходах за участю України і цього разу таки скористалася нагодою донести до нього альтернативну точку зору.

«Тож нам точно є чим поділитись зі світом в контексті протидії дезінформації та фейкам,  - запевнила Г.Янченко.

В України є величезний досвід і експертиза боротьби з росіянською дезінформацією та пропагандою, враховуючи дев’ять років гібридної війни. Більше того, в 2022 нам вперше вдалось перемогти рф – принаймні на інформаційному полі. І це сильно змінило хід війни, обсяги допомоги і підтримки України з боку цивілізованого світу.»

Цьогорічний форум став платформою для обговорення на високому рівні питань зміцнення стратегічної співпраці між світовими демократіями щодо ключових викликів зовнішньої політики та міжнародної безпеки нашого часу.