Співпраця вчених і держави дасть змогу вивести космічну галузь України на новий рівень.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
28 грудня 2020, 13:21

      21 грудня 2020 року відбулася зустріч членів Комітету з представниками Державного космічного агентства України (ДКАУ), Державної служби спецзв’язку та захисту інформації України та науковцями Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (КПІ), на якій фахівці університету презентували свої космічні  розробки. Система угрупування супутників, які розробляються в КПІ, не має аналогів в Україні. Їх можна використовувати для георозвідки, оборонного та аграрного секторів.
Інформаційно: Комітет у березні 2020 року провів виїзне засідання у Дніпрі на тему: «Проблематика космічної галузі України». Про результати засідання читайте тут.
    У грудні 2020 року на засіданні Комітету було заслухано звіт про роботу Державного космічного агентства України за 10 місяців 2020 року, та доручено керівництву ДКАУ представити концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки та до березня 2021 року подати на розгляд Комітету проект Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України 2021-2025 роки.