Цілі сталого розвитку можуть стати орієнтирами для визначення державних стратегічних пріоритетів

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
22 вересня 2020, 16:48

 "Для України Цілі сталого розвитку — це амбітні завдання, які повністю збігаються з внутрішніми національними інтересами. Цілі можуть стати орієнтирами для визначення державних стратегічних пріоритетів", — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час дискусії високого рівня щодо посилення ролі Верховної Ради України в досягненні Цілей сталого розвитку. 
У ході дискусії за участі міжнародних експертів, представників уряду та голів Комітетів Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що для досягнення Цілей потрібен комплексний підхід: взаємодія між депутатами, комітетами, Урядом, бізнесом та експертами в різних сферах. Співпраця у форматі "Президент-Парламент-Уряд" має відігравати в цьому процесі ключову роль та запропонував організовувати комітетські слухання з розгляду питань реалізації Цілей сталого розвитку, які співвідносяться з предметами відання комітетів Верховної Ради України. А також рекомендував Комітету з питань економічного розвитку відіграти координаційну роль і підсумувати результати розгляду доповіді комітетами та проводити на щорічній основі парламентські слухання з питань досягнення Україною Цілей сталого розвитку та визначити Комітет з питань економічного розвитку відповідальним за їхню підготовку.
Детальніше читайте за посиланням: тут.

Інформаційно: Цілі сталого розвитку (ЦСР) відомі також як Глобальні цілі – це ключові напрямки розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку (Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development). Вони замінили Цілі розвитку тисячоліття, термін яких закінчився наприкінці 2015 року. ЦСР ухвалені на період від 2015 до 2030 року і нараховують 17 Глобальних цілей, яким відповідають 169 завдань.