Заборгованість по заробітній платі працівникам Південмаш погашено!

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
14 липня 2020, 18:08

    Сьогодні, 14 липня, за безпрецедентної підтримки наших колег з бюджетного комітету, погасили заборгованість по заробітній платі працівникам Південмашу, зібравши 324 голоси за виділення близько 300 млн гривень співробітникам, які вже 11-й місяць без заробітної плати (реєстр. № 3697).
  Перше виїзне засідання Комітету відбулося у Дніпрі, депутати відвідали Південмаш, провели консультації стосовно перспектив корпоратизації галузі.
  «І кожен раз коли на цьому без перебільшення легендарному підприємстві були народні депутати, комітет, Спікер чи Президент, наше спілкування завжди отруювалось одним неприємним фактом - заборгованістю по заробітній платі перед працівниками підприємства, яка виникла через різні обставини, але в тому числі - і через забюрократизованість космічної галузі і державної монополії в ній, розрахованій лише на державне замовлення. Минулого року наш комітет демонополізував космічну галузь і дав можливість державним компаніям і концернам безперешкодно співпрацювати з приватним сектором. Цей безумовно політичний крок, має стати останнім прикладом того, чому космічна галузь не може перебувати під монополією держави або військово-оборонного комплексу. Космос має бути цивільним, мирним і мати змогу самостійно заробляти і витрачати кошти. Тільки таким чином ми маємо реальні шанси наблизитись до того, щоб у 2021 році Україна нарешті запустить свій перший супутник і поверне собі поважний статус «космічної держави». Космос буде українським, або його не існує», написав на своїй сторінці у Facebook  Дмитро Наталуха.