Зареєстровано законопроєкт, якого так давно бракувало українським виробникам.

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
26 червня 2020, 13:46

     Голова Комітету Дмитро Наталуха разом зі співавторами – 38 народними депутатами України, з яких 11 членів Комітету з питань економічного розвитку, Голова правління Центру розвитку ринкової економіки, Голова  Ради Федерації роботодавців України, генеральний директор  та заступник директора департаменту промислової політики Федерації роботодавців України напрацювали та зареєстрували законопроект реєстр. № 3739, якого так давно бракувало українським виробникам.
    На своїй сторінці у Facebook  Голова Комітету повідомив: «Я надзвичайно радий і гордий, що вчора, після титанічних зусиль, ми з колегами зареєстрували цей, без перебільшення - історичний законопроект реєстр. № 3739, якого так давно бракувало українським виробникам. Україна щороку замовляє білоруські тролейбуси і трактори, американські локомотиви і мусоровози, польські трамваї, французькі потяги та катери. Тим самим держава спонсорує іноземні компанії за рахунок українського бюджету. В цей же час, українські заводи стоять без замовлень, а робітники - без зарплати. Тому, законопроект про локалізацію - це як раз про український інтерес, адже він змушує іноземних постачальників виробляти від 25% до 40% замовлення для української держави на нашій території. Що значить - інвестувати гроші сюди, створювати тут робочі місця і генерувати податкові надходження.
  Мої колеги наводять наступні прогнози економічного ефекту:
- зростання ВВП на 3,9 п.п. протягом 3-5 років;
- створення 62,5 тис. нових робочих місць;
- зростання податкових надходжень на 8%.
   Від себе ж додам - якщо ці прогнози справдяться навіть на 50%, це вже буде неймовірна перемога для української реіндустріалізації. А поєднання дії цього закону з законами про стимули для індустріальних парків може взагалі закласти фундамент майбутнього «українського дива».
  Тож, говорячи словами американських економістів та політиків 19ст. - **«ніколи не чини так, як радять тобі англійці, - завжди чини так, як вони чинять самі»- підсумував Дмитро Наталуха.